На головну / НОВИНИ / ІЗ ЗАРПЛАТАМИ ВИРВАЛИСЯ ВПЕРЕД
ІЗ ЗАРПЛАТАМИ ВИРВАЛИСЯ ВПЕРЕД

ІЗ ЗАРПЛАТАМИ ВИРВАЛИСЯ ВПЕРЕД

Якщо брати до уваги середній рівень заробітної плати, то наш регіон  –  у передовиках. Так, за третій квартал 2020 року середньомісячна заробітна плата штатних працівників у Липоводолинському районі становила 11306 гривень, тоді як у цілому по області цей показник дорівнював 10046 гривень. Якщо порівнювати з початком року, то зарплата в нас виросла майже на 3 тисячі гривень (у першому кварталі була 8554 грн, в другому – 9109 грн).

Важливо й те, що Липоводолинщина за рівнем зарплат була на другому місці серед районів області. Перше місце посідав Тростянецький район (11929 грн), після нас, на третьому місці – Конотопський район (11207 грн).

Як справи в сусідів? Вони також відстають від нас. Так, у Лебединському районі середньомісячна заробітна плата штатних працівників у третьому кварталі минулого року становила 9600 гривень, у Роменському – 9296, у Недригайлівському – 8439. Навіть у місті Ромни (сьогоднішньому нашому райцентрі) працівники отримували менше – 8534 гривні.

Чому стверджуємо, що вирвалися вперед? А тому, що в четвертому кварталі 2019 року Липоводолинський район за цим показником був на 9-му місці серед 18 районів Сумщини.

Інформація Головного управління статистики в сумській області, звідки почерпнуто ці дані, свідчить також про те, що на Липоводолинщині, порівняно із сусідами, найбільше штатних працівників. Так, за третій квартал 2020 року середньооблікова їх чисельність склала 3634 особи (у Роменському районі було 3368, у Лебединському – 2061, в Недригайлівському – 1813).

Все це разом – завдяки діяльності місцевих сільськогосподарських підприємств та ТОВ «Завод Кобзаренка».

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page