На головну / НОВИНИ / ВАКЦИНАЦІЯ: ЧИ ГОТОВІ НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ?
ВАКЦИНАЦІЯ:  ЧИ ГОТОВІ НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ?

ВАКЦИНАЦІЯ: ЧИ ГОТОВІ НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ?

Зараз багато розмов про щеплення від коронавірусу.  Америка, Європа, країни інших континентів активно включилися в цю кампанію, а в Україні  про це поки що тільки розмови та обіцянки.  Нас запевняють, що медичні заклади готуються до масових щеплень і справа тільки за постачанням вакцини.

А як із підготовкою на Липоводолинщині? Про це редакція запитала в головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Віталіни Олійник.

  • У районі розпочато планову підготовку до вакцинації населення проти корона вірусу, – розповіла Віталіна Миколаївна. –  Вакцинація проходитиме в декілька етапів. На першому етапі вакцинуватимуться групи ризику інфікування: медичні працівники мобільних груп, медичні працівники лабораторій, де проводять тестування на COVID-19; працівники та підопічні будинку-інтернату. На другому етапі вакцинуватимуть медичних працівників первинної ланки медицини, соціальних працівників та інших працівників соціальної сфери, людей віком від 80 років. На третьому етапі вакцинацією будуть охоплені люди від 65 до 79 років, працівники Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, вчителі та інші працівники сфери освіти. Четвертий етап охопить вакцинацією людей віком від 60 до 64 років; дорослих (віком від 18 до 59 років) із супутніми захворюваннями, які знаходяться у групі ризику щодо розвитку ускладнень та настання смерті у зв’язку із захворюванням на COVID-19; інші категорії населення, які знаходяться у групі ризику щодо інфікування коронавірусною.

Масова кампанія з вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 буде проводитись як на базах закладів охорони здоров’я району, так і мобільними бригадами з імунізації за місцем перебування пацієнтів.

Медичні працівники КНП “Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги” активно готуються до цієї важливої справи. У кожній амбулаторії загальної практики – сімейної медицини створено мобільні бригади, що будуть діяти на весь період вакцинації. Найближчим часом усі члени мобільних бригад пройдуть спеціальну підготовку щодо проведення щеплень проти коронавірусу. Зараз ведеться підготовча робота щодо визначення кількості людей, яким робитимуть щеплення на різних етапах.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page