На головну / ЛЮДИ / ВИГІДНО ФЕРМЕРУ МАТИ СВОЮ СУШАРКУ
ВИГІДНО ФЕРМЕРУ МАТИ СВОЮ СУШАРКУ

ВИГІДНО ФЕРМЕРУ МАТИ СВОЮ СУШАРКУ

Мабуть, якби на початку трудової біографії Валерію Нестеренку хтось сказав, що буде він сам господарювати на землі, то вважав би це невдалим жартом, а то й взагалі нісенітницею.  Працював агрономом у колгоспі в рідному селі Саї. Певною мірою відповідав за всі землі, а господарював із родиною не декількох десятках соток свого городу, як і всі односельчани в той час. Але життя змінилося, розвалилися колгоспи, землю поділили на паї, дісталася частка і йому. З’явилися в селах всякого роду інвестори, не оминула ця доля і Саї. Одним словом, обставини склалися так, що довелося Валерію виділяти свій пай у натурі та братися за роботу самому.

Це було ще на початку самостійної роботи на землі. А згодом окремі односельчани, побачивши, що в чоловіка непогано виходить, віддали йому в оренду і свої земельні частки. Отак із 2009 року почалися у  Нестеренка фермерські будні. Поступово збільшувалася кількість орендованої землі, з’являлася техніка, обладнувалися необхідні виробничі приміщення. На сьогодні у його фермерському господарстві є два трактори, комбайни «Джон Дір» і «Кейс», два вантажних автомобілі, інша техніка, трудиться 9 працівників – жителів села. Звісно, працює і сам Валерій Васильович, і його 25-річний син Сергій, який закінчив аграрний університет і має диплом агронома.

У минулому році парк основних засобів фермерського господарства поповнився  новим зерносушильним комплексом.

  • Вирішив придбати потужну сушарку, бо вже замучився возитися із зерном, щоб досушувати перед тим, як засипати на зберігання, – говорить фермер. – Рідко в які літо чи осінь удається обмолочувати зерно потрібних для зберігання кондицій. Частіше його доводиться досушувати. А це означає – проситися до когось, везти за десятки кілометрів, платити гроші, ну або продавати урожай  підвищеної вологості значно дешевше на елеватор.

Сушарку вітчизняного виробництва змонтували на господарському дворі біля складів на просторому майданчику із твердим покриттям. Урожай пшениці та ячменю швидко зібрали в другій декаді липня своїми комбайнами, очистили, досушили і завезли у склад на зберігання. Зерносушильний агрегат не підвів, перевірили його в роботі на ранніх зернових, тепер чекає сою, соняшник, кукурудзу.

ВИГІДНО ФЕРМЕРУ МАТИ СВОЮ СУШАРКУ
Валерій Нестеренко (справа) з працівником господарства Віталієм Мордвяником

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Вікторія Павлюченко: «Я пішла на війну, щоб разом із сином захищати Україну від ворогів»

Вікторія Павлюченко: «Я пішла на війну, щоб разом із сином захищати Україну від ворогів»

Сергій МІНЯЙЛО Сьогодні українські жінки поряд із чоловіками зі зброєю в руках захищають нас від …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page