На головну / Головні новини / ЗАКОНОПРОЕКТ №3651-д ПРИЙНЯТИЙ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ 17 ЛИСТОПАДА
ЗАКОНОПРОЕКТ №3651-д ПРИЙНЯТИЙ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ 17 ЛИСТОПАДА

ЗАКОНОПРОЕКТ №3651-д ПРИЙНЯТИЙ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ 17 ЛИСТОПАДА

В умовах нового адміністративно-територіального устрою він розв’язує питання правонаступництва органів місцевого самоврядування, розмежовує майно територіальних громад та майно, яке в управлінні районних рад.

Як повідомляє сайт «Децентралізація», 17 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д. За це рішення проголосував 301 народний депутат.

Чим важливий цей закон? Як говорили експерти, якби документ не був прийнятий, органи місцевого самоврядування у новостворених громадах і районах не змогли б функціонувати, а нові районні державні адміністрації неможливо було б навіть створити.

«Якщо не прийняти законопроєкт, право фінансувати та управляти усією важливою для людей інфраструктурою – освітньою, медичною, культурною, спортивною тощо – і надалі залишиться у районів, але ресурсів на цьому рівні з 1 січня 2021 року вже не буде, вони перейдуть в громади», – сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Цей закон дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Він врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань, а також дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.

ЗАКОНОПРОЕКТ №3651-д ПРИЙНЯТИЙ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ 17 ЛИСТОПАДА

Про нас Наш край

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page