На головну / Головні новини / НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ГОТУЮТЬСЯ ЗУСТРІЧАТИ ПЕРШОКЛАСНИКІВ
НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ГОТУЮТЬСЯ ЗУСТРІЧАТИ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ГОТУЮТЬСЯ ЗУСТРІЧАТИ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

Не за горами – початок нового навчального року. На сьогодні ще не зовсім зрозуміло, яка форма навчання чекає на школярів з 1 вересня. Та в будь-якому випадку вчорашні дошкільнята стануть першокласниками. В Липоводолинському районі таких діток налічується 117.

У найчисельнішій Липоводолинській громаді за парти мають сісти 89 першачків: у Липоводолинській школі – 45, Берестівській – 9, Калінінській – 6, Панасівській – 5, Семенівській – 4, Байрацькому НВК – 7, Беївському –  7, Московському – 6. Перші класи не набираються у Яснопільщанському НВК та Русанівському (функціонування якого поки що під питанням).

Як розповіла начальник відділу освіти, молоді та спорту Юлія Шапран, протягом квітня-червня в закладах освіти ОТГ проводилися поточні ремонти, зокрема, класних кімнат для першокласників, за кошти місцевого бюджету та залучені. На даний час здійснюється закупівля меблів та проводяться тендерні процедури щодо закупівлі мультимедійного обладнання, комп’ютерної техніки та дидактичних матеріалів за кошти державного та місцевого бюджетів.  

У Синівській громаді перші класи цьогоріч формуються в Синівській школі  – 8 учнів і Підставській – 5. За словами начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Надії Ралко, хоч Підставський навчальний заклад і опечатаний, та керівництво громади працює над тим, щоб ця школа запрацювала у звичному режимі. На даний час у Синівській ЗОШ здійснюється ремонт класної кімнати для першачків. Вже закуплено меблі, завозиться потрібне комп’ютерне обладнання. Що стосується Підставської школи: як тільки заклад розблокують – всі ремонтні роботи будуть оперативно виконані.

У Колядинецькому і Саївському НВК, які залишилися під опікою відділу освіти, культури, молоді та спорту РДА, перші класи набираються в обох закладах. Як повідомила начальник відділу Любов Дмитрушко, в Саях  цьогоріч буде 10 першокласників, у Колядинці – 5. У обох закладах проведені капітальні ремонти приміщень, закуплені всі необхідні меблі, інтерактивне обладнання, смарт-телевізор  для Саївського НВК (для Колядинецького його придбають наступного місяця). Засобами дидактики ці навчальні заклади також забезпечені стовідсотково.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page