На головну / Головні новини / ПЕРША СЕСІЯ СИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: НЕ ВСІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ПІДТРИМАНІ ДЕПУТАТАМИ
ПЕРША СЕСІЯ СИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: НЕ ВСІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ПІДТРИМАНІ ДЕПУТАТАМИ

ПЕРША СЕСІЯ СИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: НЕ ВСІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ПІДТРИМАНІ ДЕПУТАТАМИ

Вчора, 1 грудня, у Синівському будинку культури відбулося перше пленарне засідання сесії, на яку зібралися всі 22-є новообраних депутатів та голова громади. Детальніше про хід сесії розповімо в газеті «Наш край» 11 грудня, а зараз – найцікавіші моменти.

Секретарем сільської ради депутати майже одноголосно (за винятком 3-х голосів проти) підтримали кандидатуру Наталії Ларченко, запропоновану Олегом Тихоненком.

Одноголосно підтримали кандидатуру заступника голови – Владислава Овчаренка, молодого вчителя.

Активно обговорювали питання щодо встановлення заробітної плати на грудень 2020 року Олегу Тихоненку. В проєкті рішення передбачалося крім обов’язкових виплат: посадового окладу, надбавки за вислугу років та ранг ще й премія в розмірі посадового окладу до Дня працівників місцевого самоврядування та надбавка за високі досягнення й виконання особливо важливої роботи в розмірі 50%. У результаті з обов’язковими надбавками залишили «високі досягнення», а премію з проєкту «викреслили».

Своїм рішенням депутати змінили  й затвердили структуру виконавчого комітету та виконавчих органів: створюється відділ земельних ресурсів (7 працівників). Затвердили кількісний склад виконкому – 19 осіб, включаючи старост.

До речі, з останніми на сесії виникло непорозуміння. Олег Тихоненко встиг винести лише одну кандидатуру старости – на Саївську територію Григорія Валюха (колишнього сільського голову Саїв). Далі справа не пішла й питання про затвердження старост взагалі було зняте з порядку денного, оскільки потрібно розв’язати низку питань, що цьому передують. Мова йде про внесення змін та затвердження регламенту роботи ради, без якого діяти далі й призначати старост не можливо.

Крім того, Олег Тихоненко наразився на репліки окремих депутатів, які звертали його увагу, що ці кандидатури повинні обговорюватися з місцевими жителями. Як діятиме голова, побачимо згодом, та на сесії він говорив, що законотворець надав голові право призначати старост. 

Викликала певні обурення обранців і пропозиція новообраного сільського голови щодо введення посади та затвердження  керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету. Тут була запропонована кандидатура Олійник Валентини Іванівни.

«На цю посаду призначають за конкурсом», – говорила Ольга Ващенко.

«Чи потрібні в сільській раді два секретарі?, – запитували депутати, – коли на рік на введену додаткову посаду потрібно буде до 200-т тисяч гривень?». В результаті й це питання зняли з розгляду для подальшого вивчення.

Далі  й більше – на шпальтах районної газети «Наш край».

Читайте, та не забувайте передплатити газету на 2021-й рік.

Про нас

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page