На головну / НОВИНИ / ЧИНОВНИКАМ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ГРОШЕЙ ЗНОВУ НЕ ДАЛИ
Половина коштів вільного залишку трьох районів дісталася працівникам Роменської райради

ЧИНОВНИКАМ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ГРОШЕЙ ЗНОВУ НЕ ДАЛИ

Не одержав їх ніхто, але побільшало  претендентів на вільний залишок коштів, які місцеві громади передали в  районний бюджет.

Як уже повідомлялося в друкованій і електронній версіях «Нашого краю», за вільний залишок коштів місцевих бюджетів, що сформувався на 1 січня 2021 року і переданий громадами в районний бюджет, розпочалася справжня боротьба. Це й не дивно, адже цифра немала – 11,5 млн грн. Долю більшої частини цієї суми – майже 6,4 млн грн – депутати районної ради вирішили на сесії 29 січня, віддавши їх на утримання апарату райради (5,6 млн грн) і на виплати працівникам ліквідованих Липоводолинської  та Недригайлівської районних рад (відповідно майже 400 тис. грн і 365 тис грн).  Ті кошти, що залишилися (4,9 млн грн) просила для себе Роменська райдержадміністрація, пояснюючи, що  держава виділила їй недостатнє фінансування. Проте на сесії не набралося голосів депутатів для підтримки такого рішення, бо більшість обранців вважали: хай держава про свою владу дбає сама. Тож ця сума вільного залишку не дісталася нікому.

Під час сесії районної ради, що відбулася 23 лютого, райдержадміністрація повторила спробу одержати для себе кошти . Проте й на цей раз вона не вдалася. Проект рішення про фінансування райдержадміністрації навіть не дійшов до розгляду, оскільки голова райдержадміністрації Денис Ващенко на початку сесії  запропонував  зняти його з порядку денного, мотивуючи тим, що попереднє обговорення на погоджувальній раді з депутатами – представниками політичних партій – результату не дало, більшості для прийняття рішення не прораховувалося. 

Отже, вільний залишок знову нікому не дали, а претендентів на нього збільшилося.  Якщо на попередній сесії з проханням виділити кошти звернулися лише Липоводолинська і Синівська ОТГ, то тепер звернень стало в п’ять разів більше.

Детальніше про це читайте в наступному номері «Нашого краю».

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page