На головну / Головні новини / ЛИПОВОДОЛИНСЬКІ ДІТИ ЗБИРАЛИ КОШТИ НА ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ
ЛИПОВОДОЛИНСЬКІ ДІТИ ЗБИРАЛИ КОШТИ НА ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ

ЛИПОВОДОЛИНСЬКІ ДІТИ ЗБИРАЛИ КОШТИ НА ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ

Протягом всього лиш одного тижня серпня редакції стало відомо відразу про два приклади волонтерської діяльності дітей. Ці юні липоводолинці вже добре розуміють, що перемогти рашистів наша армія зможе лише тоді, коли до боротьби долучиться кожен українець.

 Прочитавши в Фейсбук розповідь про те, що діти в містах і селах встановлюють своєрідні блокпости й збирають кошти на армію, юні жителі вулиці 8 Березня, що в Липовій Долині, вирішили наслідувати цей приклад. Дві сестрички Аня Вовканець і Анжеліка Шапошник та їх друзі Артем Курочка й Віка Сохань біля дороги зробили «халабуду». Діти зупиняли машини, що проїжджали повз, і запитували дорослих, чи не хочуть вони підтримати Збройні сили України коштами. Також юні волонтери ходили по Липовій Долині й розповідали перехожим про мету своєї акції.

– Так ми назбирали 470 гривень, – розповідає Аня Вовканець. – Далі ми почали шукати волонтерів. В одній установі нам підказали звернутися в музей до Любові Іванівни Подплетько. Ми віддали їй кошти і сфотографувалися у приміщенні музею з українським прапором. Любов Іванівна перерахує гроші на тепловізор липоводолинцям, які зараз захищають нашу країну в гарячих точках.

В окремі дні серпня в центрі Липової Долини стояв батут. Біля нього розміщувався яскравий плакат із патріотичним малюнком і словами “СЛАВА ЗСУ”, а також надпис: “Збираємо гроші на ЗСУ. Стрибайте на батуті 10 хвилин. Суму внеску для допомоги ЗСУ ви визначаєте самі”.

Ініціатор акції — 10-річний Юра Глущенко. Він приїхав у Липову Долину на канікули до бабусі з Києва.

– Батут мені придбали батьки, – каже хлопчик. – Нещодавно у мене з`явилась ідея, як ця річ може принести користь армії. З батьками ми намалювали патріотичні плакати. Хочу, щоб швидше закінчилась війна. Вважаю, що кожна, навіть невелика сума, перерахована на Збройні сили України, наближає нашу перемогу. Зібрані мною гроші батьки перерахують у фонд Сергія Притули. Хочу, щоб їх витратили на дрони, військові машини чи інше необхідне українським військовим спорядження.

ЛИПОВОДОЛИНСЬКІ ДІТИ ЗБИРАЛИ КОШТИ НА ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page