На головну / Головні новини / НЕСТАЧУ ЛІКІВ МЕДИКИ ЗАПОВНЮЮТЬ ГУМАНІТАРНОЮ ДОПОМОГОЮ
НЕСТАЧУ ЛІКІВ МЕДИКИ ЗАПОВНЮЮТЬ ГУМАНІТАРНОЮ ДОПОМОГОЮ

НЕСТАЧУ ЛІКІВ МЕДИКИ ЗАПОВНЮЮТЬ ГУМАНІТАРНОЮ ДОПОМОГОЮ

З початку війни медичні працівники Липоводолинського  центру первинної медико-санітарної допомоги надають первинну медичну допомогу як місцевим жителям, так і вимушено переміщеним особам. У зв’язку з відсутністю в аптечній мережі лікарських засобів, засобів особистої гігієни, дитячих підгузків, сухих молочних сумішей виникає потреба у гуманітарній допомозі як для тимчасово переміщених осіб, так і для постійних жителів Липоводолинщини.

Як повідомляє головна лікарка КНП “Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги” Віталіна Олійник, гуманітарним штабом Липоводолинської селищної ради Липоводолинський ЦПМСД визначений складом для видачі лікарських препаратів, дитячого харчування, підгузки, засобів особистої гігієни тощо.

З початку березня до закладу в якості гуманітарної допомоги надійшли лікарські препарати та засоби, засоби особистої гігієни, підгузки, дитяче харчування від волонтерської організації м. Полтава, гуманітарного штабу Сумської ОВА та Роменської РВА.

Зокрема, з Сумської ОВА отримано: препарати для лікування цукрового діабету (інсулін) – 50 шприц-ручок, 700 флаконів, антибактеріальні препарати – 43 упаковки, жарознижуючі та протизапальні препарати  – 334 упаковки, кардіологічні препарати – 22 упаковки, кровозупинні препарати – 50 ампул, препарати для лікування неврологічних захворювань – 10 упаковок, дитячі суміші – 10 упаковок, дитячі підгузки – 5 упаковок, перев’язувальний матеріал, антисептики, гігієнічний спирт.

Гуманітарна допомога з Роменської РВА налічує: жарознижуючі та протизапальні препарати – 258 упаковок, антибактеріальні препарати – 132 упаковки, кардіологічні препарати – 10 упаковок, перев’язувальні матеріали, антисептики, підгузки дитячі – 843 упаковки, дитяче харчування – 283 упаковки.

Гуманітарна допомога від волонтерів м. Полтава включає: препарати для лікування цукрового діабету (інсулін) – 42 упаковки, препарати для лікування епілепсії – 7 упаковок, для лікування психічних розладів – 3 упаковки, жарознижуючі, протизапальні препарати, дитячі суміші – 26 упаковок, перев’язувальні матеріали, рукавички, шприці, системи, одноразові халати, стерильні розчини.

– Лікарські препарати та засоби, отримані по гуманітарній допомозі частково були надані в сільські амбулаторії та фельдшерські пункти, частина ліків розподілена між лікарями АЗПСМ смт Липова Долина та в подальшому будуть надані пацієнтам за показами, – говорить Віталіна Олійник. -Станом на 30 березня лікарські препарати по гуманітарній допомозі отримали 292 жителі Липоводолинщини, у т.ч. тимчасово переміщені, підгузки по гуманітарній допомозі отримали 111 дітей, у т.ч. тимчасово переміщені, дитяче харчування та суміші отримали 82 дитини, у т.ч. тимчасово переміщені.

У разі потреби в лікарських препаратах та засобах, засобах особистої гігієни, дитячих сумішей слід звертатися до медичних працівників найближчого лікувального закладу на території проживання.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page