На головну / Головні новини / ПОДІЛЬКІВСЬКУ ШКОЛУ ЗАКРИЮТЬ
ПОДІЛЬКІВСЬКУ ШКОЛУ ЗАКРИЮТЬ

ПОДІЛЬКІВСЬКУ ШКОЛУ ЗАКРИЮТЬ

Сьогодні відбулась сесія Синівської сільської ради. На розгляд депутатів був винесений цілий ряд питань, серед яких — і проєкти рішень про припинення юридичних осіб “Подільківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” і “Капустинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” шляхом ліквідації.

Простими словами, йшлося про закриття цих двох шкіл через нестачу освітньої субвенції на їх утримання (йдеться про 2,7 млн грн до кінця поточного року).

За ліквідацію Подільківської школи проголосували 12 депутатів. Цієї кількості голосів вистачило, щоб вважати рішення прийнятим. А от закриття Капустинської школи підтримали лише 5 депутатів. Це питання поки що зависло в повітрі, оскільки, за словами очільника громади Олега Тихоненка, коштів на утримання закладу немає. Тож якщо в найближчий тиждень депутати й всі зацікавлені сторони не знайдуть механізму наповнення освітнього бюджету, голова має право накласти на рішення своє вето.

Більше про те, які аргументи наводилися “за” і “проти” закриття шкіл, а також які інші питання були розглянуті на сесії, читайте в друкованій версії “Нашого краю”.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page