На головну / Головні новини / РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ БЛАГОЧИННОГО В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ НАСТОЯТЕЛЯ СВЯТО-ТРОЇЦЬКОЇ ПАРАФІЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ О. БОГДАНА ІЛЬКІВА
РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ БЛАГОЧИННОГО В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ НАСТОЯТЕЛЯ СВЯТО-ТРОЇЦЬКОЇ ПАРАФІЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ О. БОГДАНА ІЛЬКІВА

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ БЛАГОЧИННОГО В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ НАСТОЯТЕЛЯ СВЯТО-ТРОЇЦЬКОЇ ПАРАФІЇ АВТОКЕФАЛЬНОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ О. БОГДАНА ІЛЬКІВА

Дорогі браття і сестри!  Христос народився!

Відлік часу невблаганний – секунди, хвилини, години, дні. І ось наша ненька Україна уже більше як десять місяців знаходиться у стані війни. Але в якому б смутку ми не жили, не втрачаймо віру і надію, зберігаймо любов у наших серцях, не дивлячись ні на що, бо наближається велике християнське свято – Різдво Христове. Це – одне з найвеличніших свят усього християнства, бо Син Божий, будучи творцем світу, принизив себе і став людиною. Він, будучи Владикою неба і землі, перед славою якого тремтить усе творіння, народився не в царських палатах, а в печері, куди Вифлеємські пастухи заганяли своїх овець. Він навіть не мав свого житла на землі. «Лисиці мають свої нори, а птахи небесні – гнізда. Син же людський не має, де голови прихилити», – сказав про себе Христос.
Чи ж не символічно у нас в Україні тепер, скільки людей залишилися без домівок, без даху над головою.
Та й не просто воїнам нашим під відкритим небом – сніг, дощ, мороз, вітер пронизливий. Це дуже складно і здається неможливо, але давайте і радіти у цей надскладний час, у ці страшні дні війни, бо у Вифлеємській печері народився Син Божий, щоб принести нам спасіння.
Не слід у ці святкові дні думати про наші загальні труднощі, війну. Нам треба розуміти, що Бог не перестає піклуватися про своє творіння, піклується Він і про Україну. Він дав нам ознаку своєї милості – дав багатостраждальному українському народу незалежну державу. В Його владі й силі припинити війну. Дарувати нам мир і краще життя.
Але для цього треба не тільки добре працювати, допома­гати ЗСУ, а й звертатись до Нього з молитвою про допомогу. «Просіть, – сказав Господь, – і одержите» (Ін. 16.24). Бог своїм провидінням і всемогутністю може зробити неможливе можливим, треба тільки працювати, боротись і вірити в це. Довіримось Богові, надіймося на Волю Божу, якщо вона нам і не завжди зрозуміла. Тоді нам стане зрозуміло, що Господь завжди оберне все на краще. Він має владу і над нашими бідами і стражданнями. Він допускає хвороби і навіть війни, Він їх і припиняє, але треба повернутись до Бога всім серцем. Господь милостивий, Він дарує нам перемогу в цій війні, перемогу над усіма нашими бідами. Але ж маємо бути єдині, вірні своїй державі, любити Україну і боронити її, а не продавати на кожному кроці.
Нехай світло Різдвяної зірки загляне у кожне віконце, у кожну домівку, бо, дякувати Богу, вони в нас цілі й неушкоджені війною. Але, найперше, нехай загляне це світло у так звані тимчасові «домівки» наших воїнів, наших захисників.
Господи! Просимо і молимо зберегти їм життя! Збережи їх під покровом Твоїм від поранення, хвороби, зради, полону, укріпи їхні серця, благослови і укріпи, подай їм серце мужнє на супротивників та ворогів. Ангела світлого пошли їм, а ворогам – страшного і жахливого, щоб зупиняв і проганяв їх і сміливість їхню на втечу перетворив. Господи, відніми від усіх, хто на битві знаходиться, будь-яке лихо, і в час, Тобою визначений, нехай повернуться у батьківський дім здоровими й неушкодженими.
Нехай ангели Господні, котрі є сьогодні у Вифлеємській печері свідками і радіють народженню Сина Божого, зітруть своїм крилом сльозу в тих, хто чекає повернення своїх рідних з війни чи полону, які не можуть розділити ту радість Різдвяну зі своїми рідними, бути присутніми на святковій вечері у своїх домівках.
А ми, коли будемо в колі своїх рідних, розділяючи Різдвяну радість, споживати кутю, згадаймо тих, хто загинув, захищаючи Україну і нас із вами.
Дорогі браття і сестри! Вітаю всіх із Різдвом Христовим і Новим роком! Бажаю всім здоров`я, стійкості та незламності духу.
Будемо молитися, щоб Господь найперше дарував мир Україні, просвітив наш розум і серце світлом Своєї премудрості і любові, щоб ніхто з нас ніколи не впадав у відчай. Будемо любити один одного і Україну нелицемірною любов`ю.
Христос Народився! Славімо Його!

Різдво Христове року 2023-го

Про нас Наш край

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page