На головну / Головні новини / У ДЕВ’ЯТИ СЕЛАХ ДО КІНЦЯ РОКУ З’ЯВИТЬСЯ ВИСОКОШВИДКІСНИЙ ІНТЕРНЕТ
У ДЕВ’ЯТИ СЕЛАХ ДО КІНЦЯ РОКУ З’ЯВИТЬСЯ ВИСОКОШВИДКІСНИЙ ІНТЕРНЕТ

У ДЕВ’ЯТИ СЕЛАХ ДО КІНЦЯ РОКУ З’ЯВИТЬСЯ ВИСОКОШВИДКІСНИЙ ІНТЕРНЕТ

Це вісім населених пунктів Липоводолинської громади і один – Синівської. Вони отримають кошти від держави на проведення високошвидкісного інтернету в рамках проекту «Інтернет-субвенція».

9 червня Кабінет Міністрів України на своєму засіданні затвердив розподіл 483,8 млн гривень 670 територіальним громадам для реалізації цього проєкту. За рахунок коштів субвенції та за умови ефективних закупівель на рівні громад до оптичного інтернету буде вперше підключено 3652 сіл, серед яких – Байрак, Беєве, Московське, Побиванка, Столярове, Яганівка, Яснопільщина, Суха Грунь і Великий Ліс. Сума державної субвенції для сіл колишнього Липоводолинського району складе 594,2 тис. грн.

Всього в громадах до оптичного інтернету буде підключено 38 соціальних об’єктів. Це дитсадок, будинки культури і клуби, бібліотеки, фельдшерсько-акушерські пункти, пожежно-рятувальні підрозділи, віддалені робочі місця працівників ЦНАП.

Як зазначається на офіційному сайті Уряду, для кожного з населених пунктів за рахунок субвенції буде забезпечене покриття Wi-Fi-мережею. Соцзаклади, підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page