На головну / Головні новини / ЯК ПРАЦЮЄ МІСЦЕВИЙ СУД В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ
ЯК ПРАЦЮЄ МІСЦЕВИЙ СУД В УМОВАХ  ВОЄННОГО СТАНУ

ЯК ПРАЦЮЄ МІСЦЕВИЙ СУД В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Як повідомляє пресслужба Липоводолинського районного суду, під час воєнного стану установа  продовжує роботу в звичайному режимі згідно із визначеним графіком роботи установи.

Разом із цим, із урахуванням ситуації, що склалася в Роменському районі Сумської області, суд просить громадян-учасників справ утриматися від відвідування приміщення установи, а всі процесуальні та інші документи (включаючи позовні заяви, скарги відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) слід надсилати на адресу суду  в електронному вигляді через «Електронний кабінет» у підсистемі  «Електронний суд» або на електронну адресу суду: inbox@lv.su.court.gov.ua із підписанням документів електронними цифровими підписами (після відновлення роботи місцевого відділу Укрпошти і у паперовому вигляді).

У разі необхідності прийняти безпосередню участь у судових засіданнях сторони та інші учасники справ можуть це зробити дистанційно – у режимі відеоконференції, подавши суду відповідні заяви та попередньо зареєструвавшись через «Електронний кабінет» у підсистемі  «Електронний суд».

Із інших організаційних питань відвідувачі суду та учасники справ можуть отримати від працівників суду необхідну інформацію та консультації по службовому мобільному телефону +380668193889.

Окремо пресслужба повідомляє, що судом у першу чергу буде забезпечуватися розгляд термінових й невідкладних справ, зокрема, справ, пов’язаних із питанням обороноздатності держави, забезпечення режиму воєнного стану, мобілізації, підтримки громадського порядку тощо.

Також на даний час тимчасово зупинено розгляд раніше запланованих справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу до усунення обставин, які в умовах війни проти України зумовлюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів, суддів і працівників апарату, а також через неявки учасників справ в судові засідання з подання ними заяв чи телефонограм про неможливість безпечного прибуття до приміщення суду.

Разом із цим, цивільні справи, які перебувають у провадженні суддів, будуть розглядатися за заявами учасників процесу з обов’язковим відображенням правової позиції щодо позовних вимог (відповідні відзиви, пояснення, відповіді та інші заяви можуть бути подані у паперовому вигляді до канцелярії суду особисто або в електронному вигляді на електронну скриньку суду).

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page