На головну / Головні новини / ВАКЦИНУВАЛИСЯ ПЕРШІ МЕДИКИ Й ЖУРНАЛІСТКА
ВАКЦИНУВАЛИСЯ ПЕРШІ МЕДИКИ Й ЖУРНАЛІСТКА

ВАКЦИНУВАЛИСЯ ПЕРШІ МЕДИКИ Й ЖУРНАЛІСТКА

Сьогодні до Липової Долини привезли перші 30 доз вакцини від COVID-19. Першими щеплення від коронавірусної хвороби отримали медичні працівники Липоводолинської лікарні, Липоводолинського центру первинної медико-санітарної допомоги та Липоводолинського відділення Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

ВАКЦИНУВАЛИСЯ ПЕРШІ МЕДИКИ Й ЖУРНАЛІСТКАСвою дозу вакцини отримала й кореспондентка «Нашого краю» Юлія Міщенко, що попередньо записалася на щеплення онлайн (згідно Дорожньої карти  з впровадження вакцинації проти COVID-19 дозволяється використовувати можливі залишки вакцин для щеплення окремих категорій громадян, у тому числі й журналістів).

Як запевнили медики, щеплення від коронавірусу здійснюють виключно на добровільній основі.

“Як лікар, добре розумію небезпечність цієї хвороби, тому сумнівів, вакцинуватися чи ні, навіть не виникало, – розповів сімейний лікар Синівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Олександр Буряк. – З приводу закидів ненадійності індійського виробника, скажу так: більшість інших вакцин, які ми отримуємо протягом життя, також індійські. Коли ви, не дай Боже, наступите на ржавий цвях і оперативно потребуватимете вакцини від правця, ви ж не будете питати, хто виробник цієї вакцини?”

Серед тих, хто сьогодні отримував щеплення – лікарі, медсестри, фельдшери. Ярослав і Олена Вертій, фельдшери місцевого відділення екстреної медичної допомоги, записалися на вакцинацію родиною, оскільки добре розуміють, що щеплення від коронавірусу – ефективний спосіб боротьби з пандемією.

ВАКЦИНУВАЛИСЯ ПЕРШІ МЕДИКИ Й ЖУРНАЛІСТКАВАКЦИНУВАЛИСЯ ПЕРШІ МЕДИКИ Й ЖУРНАЛІСТКАВакцинуються Ярослав Вертій і Олександр Базарний

Вакцинацію проводила мобільна бригада медичних працівників Роменського центру первинної медико-санітарної допомоги, яка має дозвіл на проведення щеплення вакциною АstraZeneca (Covishield).

ВАКЦИНУВАЛИСЯ ПЕРШІ МЕДИКИ Й ЖУРНАЛІСТКА

 

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page