На головну / НОВИНИ / ВСІ МЕДИКИ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ ЦРЛ ПРОТЕСТОВАНІ НА COVID-19. ХВОРИХ НЕМАЄ, ХОЧ ПІДОЗРИ БУЛИ
ВСІ МЕДИКИ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ ЦРЛ ПРОТЕСТОВАНІ НА COVID-19. ХВОРИХ НЕМАЄ, ХОЧ ПІДОЗРИ БУЛИ

ВСІ МЕДИКИ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ ЦРЛ ПРОТЕСТОВАНІ НА COVID-19. ХВОРИХ НЕМАЄ, ХОЧ ПІДОЗРИ БУЛИ

Всі 120 працівників Липоводолинської центральної районної лікарні днями здали кров на імуноферментний аналіз.

За його допомогою виявляється комплекс «антиген-антитіло», що виробляється, коли організм уражений вірусом. Як розповів головний лікар ЦРЛ Олексій Бадіон, метод ІФА-тестування визначає імуноглобулін двох типів: M I G. Якщо виявляється М, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G – то людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.  Всі аналізи проводилися в лабораторії Роменської  лікарні. За їх результатами в одного липоводолинського медика підозрювалася наявність імуноглобуліну М, у семи – G. Всім  цим працівникам (симптомів хвороби в них не спостерігалося)  було проведено ПЛР-тестування , виключно за результатом якого встановлюється діагноз коронавірусної хвороби. ПЛР-тестування  не підтвердило підозр на COVID-19 у цих восьми медиків.

Олексій Бадіон розповів також, що ІФА-тестування  зараз проводиться всім хворим, які перебувають на стаціонарному лікуванні в ЦРЛ і поступають ургентно, а на планову госпіталізацію беруть пацієнтів лише із проведеним ІФА-тестом. До речі, імуноферментний аналіз крові – платний і коштує 200 гривень. І медичні працівники, і хворі, яким потрібне стаціонарне лікування, проводять його за власні кошти.

Розпочали проведення ІФА-тестування і всіх працівників Липоводолинського центру первинної медико-санітарної допомоги. Перші 9 результатів – негативні, як тільки стануть відомі інші – повідомимо про це наших читачів.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page