На головну / Головні новини / В ЖИТЕЛЬКИ ЛИПОВОЇ ДОЛИНИ ПІДТВЕРДЖЕНО КОРОНАВІРУС. ЦЕ ПЕРШИЙ ВИПАДОК У РАЙОНІ.
В ЖИТЕЛЬКИ ЛИПОВОЇ ДОЛИНИ ПІДТВЕРДЖЕНО КОРОНАВІРУС. ЦЕ ПЕРШИЙ ВИПАДОК У РАЙОНІ.

В ЖИТЕЛЬКИ ЛИПОВОЇ ДОЛИНИ ПІДТВЕРДЖЕНО КОРОНАВІРУС. ЦЕ ПЕРШИЙ ВИПАДОК У РАЙОНІ.

В жінки – пневмонія. Вона  перебуває на амбулаторному лікуванні вдома під контролем лікарів. Її стан – середньої тяжкості.

Про це редакції повідомила головний лікар Липоводолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Віталіна Олійник. Вона також розповіла, що коронавірус у хворої підтверджений ПЛР-тестом, результат якого отримано вчора, 9 серпня. П’ятеро людей, які перебували в контакті із хворою, знаходяться на самоізоляції  під контролем сімейних лікарів.

В сьогоднішній офіційній інформації  зазначено, що територіально нові факти захворювання на COVID-19 зафіксовано в 31 жителя Сумської області, в тому числі в одного – в Липовій Долині. Це  перший випадок у нашому районі. До речі, Липоводолинщина «трималася» без хворих чи не найдовше на Сумщині.

Щодо інформації про тестування медпрацівників, про яке йшлося в попередній публікації на нашому сайті. Нагадаємо, що ІФА-тести зроблено всім працівникам Липоводолинської ЦРЛ із яких  7 мали  підозри на коронавірус, однак він  не підтверджений ПЛР-тестами.

ІФА-тестування пройшли також працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги. Всі результати – негативні.

І ще одна важлива інформація. Окремі наші читачі запитують, чи можна зробити тести в Липовій Долині? Як проінформувала Віталіна Олійник, у зв’язку з відсутністю необхідного обладнання в лабораторії Липоводолинської ЦРЛ   імуноферментний аналіз (ІФА) крові можна провести в медичних закладах міста Ромни чи обласного центру на платній основі.  ПЛР-тестування виконується лише за призначенням лікарів особам із симптомами коронавірусної  хвороби та людям, що контактували з хворими на COVID-19 (безкоштовно). Крім того, державна установа  «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводить дослідження методом  ПЛР на виявлення  вірусу SARS CoV-2 (коронавірус, що викликає захворювання COVID-19) на платній основі за зверненням громадян: осіб, які перетнули кордон (прибули з держави або є громадянами держави із значним поширенням COVID-19)  та  бажають припинити самоізоляцію чи  обсервацію , а також осіб, що потребують обстеження на SARS CoV-2 у зв’язку з виїздом за кордон. Ціна послуги: 997,78 грн з ПДВ (у випадку забору матеріалу в  ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України») або 954,83 грн з ПДВ (у випадку забору матеріалу у лікувально- профілактичному закладі) . Дослідження  проводяться в порядку черговості надходження зразків до лабораторії. Результати досліджень видаються не пізніше 72 годин.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page