На головну / НОВИНИ / В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ РІЗКО ЗБІЛЬШИЛАСЯ КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ НА КОРОНАВІРУС
ЩЕ 5 ВИПАДКІВ КОРОНАВІРУСУ ПІДТВЕРДЖЕНО НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ

В ЛИПОВОДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ РІЗКО ЗБІЛЬШИЛАСЯ КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ НА КОРОНАВІРУС

Тривожна статистика на 20 жовтня – в Липоводолинському районі додалося 20 хворих на коронавірус. Таку інформацію повідомила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Віталіна Олійник.

Всі хворі як у Липовій Долині, так і в селах району,  лікуються амбулаторно, тобто вдома, під контролем сімейних лікарів. В одного із них – пневмонія, у всіх інших – симптоми гострої респіраторної вірусної хвороби середньої тяжкості.  Визначається коло контактних осіб, за якими ведеться медичний нагляд.

У зв’язку із загостренням ситуації щодо захворювання на COVID-19 , Віталіна Олійник звертається до всіх мешканців району: «Будьте обережними і обачними! При перших ознаках гострого респіраторного вірусного захворювання обов’язково звертайтеся до свого сімейного лікаря. Спочатку робіть це в телефонному режимі, без відвідування медичного закладу, щоб уникати скупченості людей і розповсюдження інфекції. Нагадую номери телефонів реєстратури амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт Липова Долина: 0961724602; 0669400420; 5-17-01. Сімейний лікар проконсультує хворого щодо подальших дій, надасть необхідні рекомендації. Крім цього дотримуйтеся карантинного режиму, обов’язково носіть маски у громадських місцях, уникайте скупченості людей, мийте руки з милом і обробляйте їх дезінфікуючими розчинами. Людей літнього віку прошу без нагальної необхідності не відвідувати людні місця і залишатися вдома. Бережіть себе і своїх рідних!».

В Центрі ПМСД також повідомили, що хвора, яка лікувалася від пневмонії вдома і мала позитивний тест на коронавірус, вже одужала. Повторне тестування дало негативний результат.

Всього за статистикою на 20 жовтня  2020 року в Липоводолинському районі  зафіксовано 28 хворих на COVID-19, двоє з них одужали.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page