На головну / Головні новини / КОРОНАВІРУС НАСТУПАЄ. НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ ВЖЕ 316 ІНФІКОВАНИХ
КОРОНАВІРУС НАСТУПАЄ. НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ ВЖЕ  316  ІНФІКОВАНИХ

КОРОНАВІРУС НАСТУПАЄ. НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ ВЖЕ 316 ІНФІКОВАНИХ

Станом на 3 грудня 2020 року в районі було 316 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, серед них семеро дітей. Одужали 214 осіб. Про це редакції повідомив заступник головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Базарний.

На жаль, четверо людей пенсійного віку, в яких був підтверджений ковід, померли (з них троє померли в стаціонарі).  Всі вони мали супутні захворювання.

– Яка тенденція на Липоводолинщині, можливо кількість хворих зменшується чи ступінь важкості захворювання інший? Яка ситуація з місцями для лікування в стаціонарі?– запитуємо в лікаря.

– Ситуація із захворюваністю, на жаль, не змінюється. Людей, які звертаються за медичною допомогою, не меншає, – говорить Олександр Базарний. –  Добре те, що більшість хворих вже одужала. Також переважна більшість хворих лікуються в амбулаторних умовах і не потребують госпіталізації. Якщо ж вона потрібна, то місця в стаціонарі Роменської лікарні є. Для того, щоб хворий з відповідними клінічними критеріями  був госпіталізований, необхідна попередня домовленість сімейного лікаря. За таких умов екстрена медична служба доставляє хворого в стаціонар.

Раніше була проблема з отриманням результатів тестування на коронавірус. Їх чекали із Сумської лабораторії по декілька днів, а інколи й більше тижня. Тепер, за словами Олександра Базарного, такої проблеми немає. Наприклад, позавчора в Суми відправлено більше чотирьох десятків тестів, а вчора отримали їх результати. Серед них було 26 позитивних і 18 негативних.  Якщо врахувати, що тести роблять тільки тим хворим, які мають симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції, то виходить, що поряд із коронавірусом люди інфікуються і хворіють іншим видами ГРВІ. «Так, інших вірусних інфекцій у холодну пору року ніхто не відміняв, а корона вірус продовжує наступати. – підтверджує лікар. – Тому всім треба бути особливо обережними і уважними до свого здоров’я. Дотримуйтеся маскового режиму, носіть засоби індивідуального захисту, часто мийте руки і користуйтеся антисептиками, дотримуйтеся соціальної дистанції.  При перших ознаках гострого респіраторного захворювання залишайтеся вдома, ні з ким не контактуйте і звертайтеся до лікаря. Іншого шляху уникнути інфікування  немає».

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page