На головну / Головні новини / НАРЕШТІ! З 3 СЕРПНЯ ПЛАНУЄТЬСЯ ВІДКРИТТЯ ДИТСАДКІВ У ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ
НАРЕШТІ! З 3 СЕРПНЯ ПЛАНУЄТЬСЯ ВІДКРИТТЯ ДИТСАДКІВ У  ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ

НАРЕШТІ! З 3 СЕРПНЯ ПЛАНУЄТЬСЯ ВІДКРИТТЯ ДИТСАДКІВ У ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ

Питання відкриття дитсадків у Липовій Долині давно тривожить батьків. Матеріали про це неодноразово публікувалися в нашій газеті та на сайті редакції, активно обговорювалися в соцмережах. Люди не розуміли, чому в сусідніх регіонах дошкільні заклади працюють, а в нас ні. І ось нарешті, як кажуть, крига скресла.

Як повідомила начальник відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради Юлія Шапран, дитсадки в Липовій Долині готуються до відкриття з 3 серпня. В результаті опитування батьків було з’ясовано, що в закладі дошкільної освіти «Берізка» буде працювати 5 груп, які відвідуватимуть 79 дітей, у «Веселці» – 3 групи і 36 дітей. Режим роботи закладів планується на повний робочий день з 7.30 до 18 годин. Графік відвідування дитсадків вихованцями обговорений з батьками та затверджений батьківським комітетом.

– Відділом освіти, молоді та спорту проводиться закупівля дезінфікуючих засобів, безконтактних  термометрів та інших матеріалів необхідних для відновлення роботи закладів, – говорить Юлія Шапран. – З працівниками  закладів завідувачі провели навчання щодо особливостей роботи впродовж дії карантину,обмежувальних  і протиепідемічних заходів, порядку дії у випадку виявлення ознак респіраторних  захворювань у дітей чи працівників, навчання правилам використання засобів індивідуального захисту. Готуються всі необхідні документи щодо відновлення роботи закладів для подання на комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Липоводолинської селищної ради.

До речі, як пояснила начальник відділу, тепер для відновлення роботи дитсадків  не потрібно брати дозвіл в обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В умовах послаблення карантину повноваження на відкриття закладів дошкільної освіти передані з обласної комісії на  місцеві.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page