На головну / НОВИНИ / ПЕРЕВІРКИ ДОТРИМАННЯ КАРАНТИННИХ ВИМОГ НЕ ПРИПИНЯЮТЬСЯ
ПЕРЕВІРКИ ДОТРИМАННЯ КАРАНТИННИХ ВИМОГ НЕ ПРИПИНЯЮТЬСЯ

ПЕРЕВІРКИ ДОТРИМАННЯ КАРАНТИННИХ ВИМОГ НЕ ПРИПИНЯЮТЬСЯ

Їх проводять працівники відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Липоводолинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області в закладах торгівлі, громадського харчування райцентру і сіл району, на місцевій автостанції, в аптеках.

Редакція поцікавилася результатами цих перевірок та чи дотримуються всіх заходів ті, кого перевіряють. Начальник  районного управління Оксана Любченко  повідомила, що контроль здійснюється постійно, щодня перевіряються 2-3 заклади.

  • Карантин триває вже давно, наші працівники перевіряли кожен заклад і не один раз, проте окремі недоліки продовжують мати місце, – говорить Оксана Любченко. –  Тому складання протоколів про порушення – не рідкісне явище. З початку карантинного періоду було складено 52 протоколи і направлено до нашої вищестоящої організації, адже тільки вона може приймати рішення про дисциплінарну відповідальність порушників. Усі направлені нами протоколи закінчувалися штрафами для підприємців – власників закладів, де були виявлені недоліки. Максимальний розмір штрафу за такими порушеннями відповідно до статті 42 Кодексу про адмінпорушення становлять 204 гривні.

За словами начальника управління, порушення  карантинних вимог стосуються в основному  того, що працівники закладів не володіють правилами приготування дезінфікуючих розчинів. Тому фахівці санітарної служби ще і ще раз пояснюють ці питання, консультують і власників закладів, і працівників.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page