На головну / Головні новини / ПЕРША СЕСІЯ СИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: НЕ ВСІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ПІДТРИМАНІ ДЕПУТАТАМИ
ПЕРША СЕСІЯ СИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: НЕ ВСІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ПІДТРИМАНІ ДЕПУТАТАМИ

ПЕРША СЕСІЯ СИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ: НЕ ВСІ ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ПІДТРИМАНІ ДЕПУТАТАМИ

Вчора, 1 грудня, у Синівському будинку культури відбулося перше пленарне засідання сесії, на яку зібралися всі 22-є новообраних депутатів та голова громади. Детальніше про хід сесії розповімо в газеті «Наш край» 11 грудня, а зараз – найцікавіші моменти.

Секретарем сільської ради депутати майже одноголосно (за винятком 3-х голосів проти) підтримали кандидатуру Наталії Ларченко, запропоновану Олегом Тихоненком.

Одноголосно підтримали кандидатуру заступника голови – Владислава Овчаренка, молодого вчителя.

Активно обговорювали питання щодо встановлення заробітної плати на грудень 2020 року Олегу Тихоненку. В проєкті рішення передбачалося крім обов’язкових виплат: посадового окладу, надбавки за вислугу років та ранг ще й премія в розмірі посадового окладу до Дня працівників місцевого самоврядування та надбавка за високі досягнення й виконання особливо важливої роботи в розмірі 50%. У результаті з обов’язковими надбавками залишили «високі досягнення», а премію з проєкту «викреслили».

Своїм рішенням депутати змінили  й затвердили структуру виконавчого комітету та виконавчих органів: створюється відділ земельних ресурсів (7 працівників). Затвердили кількісний склад виконкому – 19 осіб, включаючи старост.

До речі, з останніми на сесії виникло непорозуміння. Олег Тихоненко встиг винести лише одну кандидатуру старости – на Саївську територію Григорія Валюха (колишнього сільського голову Саїв). Далі справа не пішла й питання про затвердження старост взагалі було зняте з порядку денного, оскільки потрібно розв’язати низку питань, що цьому передують. Мова йде про внесення змін та затвердження регламенту роботи ради, без якого діяти далі й призначати старост не можливо.

Крім того, Олег Тихоненко наразився на репліки окремих депутатів, які звертали його увагу, що ці кандидатури повинні обговорюватися з місцевими жителями. Як діятиме голова, побачимо згодом, та на сесії він говорив, що законотворець надав голові право призначати старост. 

Викликала певні обурення обранців і пропозиція новообраного сільського голови щодо введення посади та затвердження  керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету. Тут була запропонована кандидатура Олійник Валентини Іванівни.

«На цю посаду призначають за конкурсом», – говорила Ольга Ващенко.

«Чи потрібні в сільській раді два секретарі?, – запитували депутати, – коли на рік на введену додаткову посаду потрібно буде до 200-т тисяч гривень?». В результаті й це питання зняли з розгляду для подальшого вивчення.

Далі  й більше – на шпальтах районної газети «Наш край».

Читайте, та не забувайте передплатити газету на 2021-й рік.

Про нас

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page