На головну / НОВИНИ / У НАС – «ЧЕРВОНА» ЗОНА
У НАС – «ЧЕРВОНА» ЗОНА

У НАС – «ЧЕРВОНА» ЗОНА

На Липоводолинщині збільшується кількість хворих на коронавірус. Поряд із лікуванням, медики розгортають другий етап вакцинації.

На Сумщині, в тому числі і в нашому регіоні,  оголошено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.  За інформацією головного лікаря Липоводолинського центру первинної медико-санітарної допомоги  Віталіни Олійник, кількість хворих, які звертаються до сімейних лікарів із симптомами вірусної інфекції, збільшується. За 22 березня, зокрема, на прийомі побували більше 20 пацієнтів, яким проведене тестування на коронавірус, тоді як ще недавно така кількість хворих була за тиждень.  Всього на цю дату в Липоводолинській і Синівській ОТГ підтверджено тестами 566 випадків захворювання на COVID-19, 533 особи одужали, 7 померли.

Віталіна Олійник також повідомила, що розпочато другий етап вакцинації від коронавірусу, яким охоплюються медики та працівники соціальної сфери і люди старші 80 років. Особливість цього етапу ще і в тому, що на місцях почали функціонувати стаціонарні пункти щеплення.  Відповідне навчання пройшли сімейні лікар Віталіна Посенко і медсестра Анастасія Барбар.  22 березня в Липовій Долині  було щеплено 10 медичних працівників. До кінця березня Сумське обласне управління охорони здоров’я проведе ще два тренінги, після яких  всі лікарі та медсестри нашого ЦПМСД  зможуть проводити вакцинування. 

В медичних закладах первинної ланки продовжують складати списки очікування на щеплення.  Вже записалося більше ста липоводолинців.

А поки чекаємо вакцинування, медики закликають  усіх берегтися і дотримуватися протиепідемічних заходів, бо коронавірус мутує, стає стійкішим до медикаментів, а значить ще небезпечнішим.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page