На головну / ЖИТТЯ / ШКІЛЬНА ЇДАЛЬНЯ МОЖЕ ХАРЧУВАТИ ЛИШЕ МОЛОДШИХ УЧНІВ, ДІТЕЙ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ ТА ГРУП ПОДОВЖЕНОГО ДНЯ
ШКІЛЬНА ЇДАЛЬНЯ МОЖЕ ХАРЧУВАТИ ЛИШЕ  МОЛОДШИХ УЧНІВ, ДІТЕЙ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ ТА ГРУП ПОДОВЖЕНОГО ДНЯ

ШКІЛЬНА ЇДАЛЬНЯ МОЖЕ ХАРЧУВАТИ ЛИШЕ МОЛОДШИХ УЧНІВ, ДІТЕЙ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ ТА ГРУП ПОДОВЖЕНОГО ДНЯ

В редакцію звернулися батьки школярів Липоводолинської спеціалізованої школи і попросили  запитати в  директора навчального закладу, чи буде організоване харчування в шкільній їдальні, коли  діти повернуться на навчання?  Відповідаючи на це запитання, Ірина Іванівна Вовк звернулася до батьків:

«Шановні батьки! Я розумію всіх вас і теж підтримую вашу позицію, що діти мають повноцінно харчуватися. Але враховуючи те, що бажання харчуватися мають 440 учнів 1-11 класів та ще 60 дітей, які відвідують групи подовженого дня, заклад не має можливості для організації харчування такої кількості здобувачів освіти із дотриманням вимог, викладених у постанові головного державного санітарного лікаря  України від 22.08.2020 року №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Зазначеною постановою передбачено відстань між столами не менше 1,5 метра та розміщення за столом не більше 4 осіб. Самообслуговування (коли діти самі брали тарілки із їжею та після приймання їжі прибирали посуд) не дозволяється. Враховуючи вимоги цієї постанови та  можливості шкільної їдальні, заклад  може організувати лише харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій 5-11 класів, а також груп подовженого дня, де окремі діти перебувають майже до 18-ї години.

 Крім того, ще необхідно  забезпечувати дотримання вимог щодо розведення потоків учнів різних вікових груп. Тобто, коли ми харчуємо учнів 1-4 класів, то в цей час не можна, щоб харчувалися учні 5-11 класів. Так само як і початок уроків має бути різний, щоб не співпадали перерви, використання різних входів до закладу. Для того, щоб забезпечити харчування із дотриманням всіх цих вимог лише для 1-4 класів, учнів пільгових категорій та учнів груп подовженого дня їжа видається 5 разів, починаючи з 10 години, останній раз о 13.30. При тому, що порції  із їжею розставляють на столи та прибирають посуд після приймання їжі працівники їдальні, а це теж додатковий час. Потім потрібно помити столи та посуд  із використанням спеціальних розчинів. Працівників у їдальні не збільшилося (також в даний час один працівник тимчасово не працездатний), а тому  все це виконати із дотриманням всіх вимог фізично неможливо.

Для учнів 5-11 класів за попереднім замовленням від класних керівників забезпечується доставка пиріжків до закладу. Кожен пиріжок упакований, маємо всі супровідні документи.

У разі відміни карантинних обмежень харчувати будемо всіх бажаючих. А на сьогодні маємо лише такі можливості. У цей складний час  бажаю всім здоров’я!».

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Чи допоможе імпорт електроенергії зняти проблему постійних відключень світла в Україні?

Чи допоможе імпорт електроенергії зняти проблему постійних відключень світла в Україні?

Після багаторазових ракетних і дронових атак оскаженілих рашистів на національну енергосистему, що призвели до дефіциту …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page