На головну / НОВИНИ / У БЕЗОПЛАТНІЙ ПРАВОВІЙ ДОПОМОЗІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ВОЛОНТЕРИ
У БЕЗОПЛАТНІЙ ПРАВОВІЙ ДОПОМОЗІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ВОЛОНТЕРИ

У БЕЗОПЛАТНІЙ ПРАВОВІЙ ДОПОМОЗІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ВОЛОНТЕРИ

 У лютому 2021 року система безоплатної правової допомоги анонсувала старт проєкту «Волонтер БПД». Передумовою проєкту стало підвищення правової свідомості, культури та обізнаності населення, інформування широкого кола громадян про право на безоплатну правову допомогу та порядок його реалізації, а також проблемні питання, в тому числі й правові, в процесі децентралізації територіальних громад.

Мета проєкту – залучити громадських активістів, які виявили бажання стати волонтерами, до надання безоплатної правової допомоги.

Основне завдання волонтерів БПД — сприяти регіональним та місцевим центрам з надання безоплатної  правової допомоги у здійсненні їхніх функцій.

До реалізації проєкту долучилися всі регіони України.  Не стала винятком і Сумщина.

29 квітня на базі Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області відбулася співбесіда, на яку прибули кандидати з різних куточків Сумщини: Охтирки, Шостки, Сум, Липової Долини, Дружби. Усі вони попередньо заповнили анкети, пройшли онлайн-курс «Основи волонтерської діяльності» й отримали сертифікати. Співбесіду проводила очільниця Регіонального центру Олена Демченко разом із директорами місцевих центрів з надання БВПД.

За результатами співбесіди відібрано 9 кандидатів, які будуть здійснювати волонтерську діяльність на території Сумської області. З ними директори підписали договори про співпрацю та вручили посвідчення волонтера БПД.

У БЕЗОПЛАТНІЙ ПРАВОВІЙ ДОПОМОЗІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ВОЛОНТЕРИ

Активні громадяни, які виявили бажання та стали волонтерами системи безоплатної правової допомоги, братимуть участь у підвищенні правової свідомості, культури та обізнаності населення (правопросвітництво), інформуватимуть громадян про право на безоплатну правову допомогу та порядок його реалізації; сприятимуть забезпеченню доступу громадян до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги: допомагатимуть розміщувати інформацію, здійснюватимуть перенаправлення, комунікуватимуть з об’єднаними територіальними громадами, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та спілками, благодійними фондами тощо.

Наталія ОРЛОВА, волонтер БПД

Про нас Наш край

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page