На головну / Головні новини / ЧИМ ДОЇХАТИ В НОВИЙ РАЙЦЕНТР РОМНИ?
ЧИМ ДОЇХАТИ В НОВИЙ РАЙЦЕНТР РОМНИ?

ЧИМ ДОЇХАТИ В НОВИЙ РАЙЦЕНТР РОМНИ?

Це питання все частіше обговорюють жителі колишнього Липоводолинського району в приватних розмовах та соцмережах, цікавляться ним у працівників автостанції і в редакції. Адже тепер людям частіше доводиться відвідувати районну лікарню чи якісь інші установи в Ромнах. А от кількість доступних автобусних маршрутів значно поменшала.

Яка ж ситуація склалася на сьогодні? За словами керівника Липоводолинської автостанції Василя Алтанченка, протягом останніх місяців призупинив рух популярний серед людей рейс Ромни-Семенівка. На автобус Харків-Ромни в обідню пору стовідсотково варто розраховувати лише у вихідні дні, оскільки з вівторка по четвер його вихід на маршрут регулюється різними чинниками (в тому числі кількістю проданих квитків). На жаль, днями закрився рейс Суми-Лучка (через неприбутковість). Тож вірним своїм пасажирам поки що залишається стабільний (лиш би не наврочити) автобус за напрямком Лебедин – Ромни. Ним зручно дістатися до райцентру вранці, проте для того, щоб повернутися, доведеться чекати сімнадцятої години.

Дещо вселяє оптимізм той факт, що про проблему автобусного сполучення між Липовою Долиною й Ромнами знають у Роменській райдержадміністрації. Як повідомляє офіційний сайт РДА, там відбулася нарада щодо проблемних питань транспортної доступності сільських населених пунктів до адміністративних центрів громад та найближчих міст. Під час зібрання за участю представників Липоводолинської ТГ і місцевих перевізників обговорювались питання розвитку маршрутної мережі, зокрема перспективи створення нових маршрутів в межах Роменського району.

Крім цього, присутній на нараді перевізник маршруту Семенівка-Ромни запевнив, що у вересні поточного року, якщо не погіршиться епідеміологічна ситуація, рух по даному маршруту буде відновлено.

Таким чином, будемо сподіватися, що липоводолинці таки їздитимуть в Ромни напряму, а не через Недригайлів (такий варіант жартома запропонував один із співрозмовників). А що, в напрямку міста Суми автобусів поки що достатньо. Правда, по кишені битиме…

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page