На головну / Головні новини / ЯК ПРАЦЮЄ МІСЦЕВИЙ СУД В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ
ЯК ПРАЦЮЄ МІСЦЕВИЙ СУД В УМОВАХ  ВОЄННОГО СТАНУ

ЯК ПРАЦЮЄ МІСЦЕВИЙ СУД В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Як повідомляє пресслужба Липоводолинського районного суду, під час воєнного стану установа  продовжує роботу в звичайному режимі згідно із визначеним графіком роботи установи.

Разом із цим, із урахуванням ситуації, що склалася в Роменському районі Сумської області, суд просить громадян-учасників справ утриматися від відвідування приміщення установи, а всі процесуальні та інші документи (включаючи позовні заяви, скарги відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) слід надсилати на адресу суду  в електронному вигляді через «Електронний кабінет» у підсистемі  «Електронний суд» або на електронну адресу суду: inbox@lv.su.court.gov.ua із підписанням документів електронними цифровими підписами (після відновлення роботи місцевого відділу Укрпошти і у паперовому вигляді).

У разі необхідності прийняти безпосередню участь у судових засіданнях сторони та інші учасники справ можуть це зробити дистанційно – у режимі відеоконференції, подавши суду відповідні заяви та попередньо зареєструвавшись через «Електронний кабінет» у підсистемі  «Електронний суд».

Із інших організаційних питань відвідувачі суду та учасники справ можуть отримати від працівників суду необхідну інформацію та консультації по службовому мобільному телефону +380668193889.

Окремо пресслужба повідомляє, що судом у першу чергу буде забезпечуватися розгляд термінових й невідкладних справ, зокрема, справ, пов’язаних із питанням обороноздатності держави, забезпечення режиму воєнного стану, мобілізації, підтримки громадського порядку тощо.

Також на даний час тимчасово зупинено розгляд раніше запланованих справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу до усунення обставин, які в умовах війни проти України зумовлюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів, суддів і працівників апарату, а також через неявки учасників справ в судові засідання з подання ними заяв чи телефонограм про неможливість безпечного прибуття до приміщення суду.

Разом із цим, цивільні справи, які перебувають у провадженні суддів, будуть розглядатися за заявами учасників процесу з обов’язковим відображенням правової позиції щодо позовних вимог (відповідні відзиви, пояснення, відповіді та інші заяви можуть бути подані у паперовому вигляді до канцелярії суду особисто або в електронному вигляді на електронну скриньку суду).

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page