На головну / Головні новини / Є НАПРАЦЮВАННЯ ЩОДО ПОДАЛЬШОГО МАЙБУТНЬОГО ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ ЛІКАРНІ
Є НАПРАЦЮВАННЯ ЩОДО ПОДАЛЬШОГО МАЙБУТНЬОГО ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ ЛІКАРНІ

Є НАПРАЦЮВАННЯ ЩОДО ПОДАЛЬШОГО МАЙБУТНЬОГО ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ ЛІКАРНІ

Про це «Нашому краю» розповів голова Роменської РВА Денис Ващенко в ході особистої зустрічі. Очільник району проінформував журналістів про результати роботи районної робочої підгрупи, яка підготувала пропозиції, виходячи з сучасних реалій і рекомендацій Міністерства охорони здоров`я.

Тож, попередньо, на Роменщині до спроможної мережі увійдуть КНП «Роменська центральна районна лікарня» як кластерний заклад і  КНП «Недригайлівська лікарня» як заклад базового рівня.

За словами Дениса Ващенка, КНП «Липоводолинська лікарня» залишається поза спроможною мережею. Але заклад працюватиме, як і раніше, фінансуватиметься з Національної служби здоров’я України і буде «лікарнею громади».

Наразі готується окремий законопроект стосовно закладів, які не увійдуть до спроможної мережі, і, попередньо, отримають статус «клінік». На них буде робитися акцент щодо першочергового фінансування за рахунок грантових проектів, коштів міжнародних фондів тощо. Однак формат таких закладів на сьогодні ще не до кінця опрацьований.

Повне інтерв`ю з Денисом Ващенком щодо особливостей формування спроможної мережі закладів охорони здоров`я на Роменщині читайте в найближчих номерах «Нашого краю».

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page