На головну / Головні новини / БЮДЖЕТ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ ОТГ НЕДООТРИМАВ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ
ВИКОНАННЯ ПЛАНІВ  ВЛАСНИХ БЮДЖЕТНИХ НАДХОДЖЕНЬ У ЛИПОВОДОЛИНСЬКІЙ ОТГ З ПЛЮСАМИ

БЮДЖЕТ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ ОТГ НЕДООТРИМАВ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

Про економічну кризу зараз не говорить хіба що лінивий. Скрізь – від світового до місцевого рівня передбачаються мінуси у виробництві та бюджетах. За інформацією Держказначейства, доходидержбюджету за чотиримісяцістановлять  314,98 млрд гривень з плану в 356,38 млрд гривень.А яка ситуація на місцевому рівні?

За даними фінансового відділу Липоводолинської ОТГ за чотири місяці 2020 року одержано податкових надходжень на суму 19,3 млн грн при уточненому плані 19,8 млн грн (97,3%).

Найбільш вагомі для наповнення бюджету статті доходів навіть перевиконані. Так, податку з доходів фізичних осіб передбачалося одержати 11,8 млн грн,  а надійшло 12,1 млн грн.  Не підвели й платники єдиного податку. За цей період його планували одержати на суму 2,36 млн грн, а надійшло 2,38 млн грн.  Більшу частину цієї суми одержано від  фізичних осіб-підприємців – 1,39 млн грн. Сільськогосподарські товаровиробники заплатили 881 тис. грн єдиного податку, що становить 104,8% до плану.

Бюджет Липоводолинської ОТГ за чотири місяці одержав 1,03 млн грн. рентної плати за користування надрами (передбачалося 1,3 млн грн). Орендна плата за землю з юридичних осіб становить 2,15 млн грн при плані 2,47 млн грн.

Як бачимо, по окремих видах податків надходження менші планових. Загальна цифра недобору за чотири місяці – півмільйона гривень. В масштабах країни це мізерна сума, але для нашої невеликої громади – значна. Вона свідчить про те, що коштів не вистачає навіть на заплановані видатки.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page