На головну / ГРОМАДА / ЧИ ВРЯТУЮТЬ АГРАРІЇ ПІДСТАВСЬКУ ШКОЛУ?

ЧИ ВРЯТУЮТЬ АГРАРІЇ ПІДСТАВСЬКУ ШКОЛУ?

Чому аграрії? Бо більше нікому. Сільський бюджет «не потягне» суму з шістьма нулями, що потрібна для усунення недоліків в організації пожежної безпеки навчального закладу.

Як ми вже повідомляли, 25 травня приміщення Підставської школи опечатали працівники Липоводолинського місцевого підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій на виконання рішення суду. В навчальному закладі в грудні минулого року було виявлено ряд серйозних порушень пожежної безпеки.

Цей факт схвилював людей у селі. Вони вимагали роз’яснень влади. Тому керівництво Синівської ОТГ 28 травня зібрало в Підставках сходку жителів. На ній було людно. Прийшли педагоги і працівники школи, батьки учнів, мешканці села. Були присутні Синівський сільський голова Андрій Воробйов, голова районної ради Віктор Литвиненко, який є  депутатом райради від цього села, начальник відділу освіти, молоді та спорту Синівської сільської ради Надія Ралко. 

Розмова була бурхливою й емоційною. Люди висловлювали побоювання, що нинішня ситуація з опечатуванням приміщення приведе до закриття школи і вимагали вжиття заходів, щоб цього не допустити.

Що вирішили?

Оскільки, за словами посадовців, у сільському бюджеті не вистачить коштів, щоб усунути недоліки в організації протипожежних заходів, будуть звертатися до аграріїв, які орендують землю селян у Підставках, щоб ті допомогли. Для цього збиратимуть ще одну сходку, на яку запросять керівників сільгосптовариств і фермерів, що працюють у селі.  Доля навчального закладу тепер у їх руках.

 Тимчасом педагогічний колектив продовжує працювати на умовах дистанційної освіти. Навчальний рік у Підставській школі буде завершено.

Чи відкриється вона 1 вересня?

 На це питання відповіді сьогодні ніхто не знає. Але кажуть, що в селі вже з’явилися гінці із сусідніх Сватків Полтавської області, де в навчальному закладі мало учнів і вони хочуть зберегти його, переманивши підставських дітей. Може це лише чутки і страхи місцевих жителів,  викликані  закриттям у попередніх навчальних роках  шкіл в Яганівці та Лучці нашого району, звідки школярі пішли навчатися в сусідні райони. Втім, ситуація тривожна. Люди надіються на аграріїв.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page