На головну / Головні новини / ЧИ ЗАКОННА ВІДМОВА ДЛЯ ПРИВАТИЗАЦІЇ ЗЕМЛІ?
ЧИ ЗАКОННА ВІДМОВА ДЛЯ ПРИВАТИЗАЦІЇ ЗЕМЛІ?

ЧИ ЗАКОННА ВІДМОВА ДЛЯ ПРИВАТИЗАЦІЇ ЗЕМЛІ?

Консультує Липоводолинське бюро правової допомоги

Під час карантину жителі району через скриньку для звернень громадян передають до Липоводолинського бюро правової допомоги рішення сесій сільських рад щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на території тієї чи іншої сільської ради, де вказано « Керуючись … , відповідно до статей 12,116,118, 121 Земельного кодексу України… не погодити у зв’язку з тим, що дані земельні ділянки знаходяться на аукціоні». Громадяни цікавляться, наскільки законними є такі відмови. І для громадян, і для посадових осіб надаємо роз’яснення, що відповідно до п.7 ст. 118 Земельного кодексу України « Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, розглядає клопотання у місячний строк і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні. Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування об’єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку».

Як бачимо – маємо чіткий перелік причин відмови у наданні дозволу на розробку відповідної  документації, де жодним чином не згадуються аукціони. То ж відповідна відмова незаконна. В даному випадку радимо звернутись до суду з вимогою зобов’язати відповідний орган місцевого самоврядування  надати дозвіл на розробку документації. Звичайно ж Липоводолинське бюро правової допомоги, за потреби,  надасть  юридичні консультації та вторинну правову допомогу – складання процесуальних документів і представництво інтересів громадян у суді.

Довідково:

 Липоводолинське бюро правової допомоги обслуговує жителів Липоводолинського району і на час КАРАНТИНУ з 17 березня по 11 травня  2020 року, щоб отримати правову консультацію:

Правову консультацію можна також отримати:

 

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page