На головну / Головні новини / КАРАНТИН НЕ СКАСОВУЄ ВЕСНЯНИЙ БЛАГОУСТРІЙ
КАРАНТИН НЕ СКАСОВУЄ ВЕСНЯНИЙ БЛАГОУСТРІЙ

КАРАНТИН НЕ СКАСОВУЄ ВЕСНЯНИЙ БЛАГОУСТРІЙ

З приходом весни у місцевої влади додається клопотів по наведенню порядку в населених пунктах. Крім робітників із благоустрою, на вулиці з мітлами і граблями зазвичай виходять і працівники інших підприємств та установ. Цьогоріч, у зв’язку з карантином, селищній раді довелося міняти усталений роками порядок дій. Як саме? Про це ми запитали у провідного спеціаліста відділу архітектури та житлово-комунального господарства Липоводолинської селищної ради Катерини Козін.

 За словами співрозмовниці, на тлі епідемії коронавірусу доводиться змінювати напрацьовані роками правила. Так, цьогоріч не проводиться  Всеукраїнська акція «За чисте довкілля», День благоустрою, конкурс між організаціями на кращий благоустрій прилеглої території тощо. Як і кожного року, в лютому, виконкомом було прийняте рішення про наведення належного санітарного стану на прилеглих та закріплених територіях підприємствами, організаціями та установами. «Сподіваємося, що підприємства й установи по можливості наведуть лад на прилеглих територіях, – наголосила Катерина Козін. – А от на кладовища, лісосмуги, інші неприлеглі території працівників організацій не залучаємо. Де хто прибрав – тому й раді».

Спеціаліст селищної ради розповіла, що до 17 квітня на громадських роботах з благоустрою працювало 9 осіб за направленням районного центру зайнятості. «Одна частина цих людей трудилася протягом одного місяця, інша – протягом двох, – повідомила співрозмовниця. – За цей час зроблено дуже багато. Погода, на щастя, дозволяла, тож кругом повигрібали сміття, почистили бордюри, впорядкували квітники, поприбирали кладовища. Можна було б зробити й більше, та через карантин служба зайнятості припинила фінансування громадських робіт із благоустрою».

За словами Катерини Козін, особливо великий обсяг робіт виконано по випилюванню зайвої порослі дерев вздовж берегів Хоролу. Дрова вже розвезені жителям громади, які стоять в черзі на їх отримання. Гілля «Завод Кобзаренка» переробив на щепу.

Також спільними зусиллями було ліквідовано сміттєзвалище на околиці лісового насадження по вулиці Онацького.

«Ініціатором робіт по впорядкуванню цієї території виступив депутат селищної ради Олександр Мостовий, – розповіла Катерина Петрівна. – ТОВ «Мрія» надало трактор і машину. Добросовісно попрацювали три робітники з благоустрою. Всього вивезли 9 машин сміття. Надзвичайно радує те, що жителі прилеглих вулиць на наше звернення на сайті селищної ради долучитися до прибирання території підтримали пропозицію і вийшли на суботник. Було зібрано різного сміття ще десь на три машини. Його ми найближчим часом також вивеземо».

Як буде здійснювати благоустрій селищна рада в найближчому майбутньому? Щоб забезпечити безперервне наведення порядку в райцентрі, керівництво селищної ради прийняло рішення взяти за рахунок коштів місцевого бюджету трьох працівників із благоустрою. Ці люди будуть займатися збором сміття, висаджувати квіти й дерева (цей процес чекати закінчення карантину не може), а також підтримувати належний стан територій.

Продовжується в селищі й обстеження стихійних сміттєзвалищ. Як уже повідомляла газета, в штаті селищної ради з’явилася посада інспектора, одним із основних завдань якого  є   складання адміністративних протоколів за порушення вимог законодавства у сфері благоустрою. Можливо, страх перед покаранням нарешті змусить наших односельців відповідальніше ставитися до навколишнього середовища й не засмічувати його.

«Хотілося б висловити побажання до односельців: користуйтеся безоплатною послугою вивозу сміття, яку ми надаємо з допомогою транспорту ТОВ «Мрія» третього вівторка й середи кожного місяця, – наголосила наостанок співрозмовниця. – Це дасть змогу не засмічувати наші вулиці, прилеглі лісосмуги чи ярки. А природа обов’язково віддячить нам за це». 

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page