На головну / НОВИНИ / ЛАНДШАФТИ ПО-БЕЇВСЬКИ
ЛАНДШАФТИ ПО-БЕЇВСЬКИ

ЛАНДШАФТИ ПО-БЕЇВСЬКИ

Благоустрою в селі Беєве можуть позаздрити навіть жителі міст. Не раз у нашій газеті публікувалися розповіді, підкріплені фотоілюстрацією, про впорядковані центр та вулиці населеного пункту, території виробничих підрозділів та об’єктів соціальної сфери. Особливо вражає велике подвіря місцевого  навчально-виховного комплексу, де по сучасному оздоблена будівля школи гармонійно обрамлена вишуканими елементами  ландшафтного дизайну. В цьому дитячому містечку неперевершеної природної краси – клумби, газони, великий сад, стадіон, ігрові майданчики.

За ініціативи й безпосередньої участі керівника ТОВ «Беєве» Івана Івановича Сала поступово, але впевненими кроками, протягом декількох останніх років наводиться краса в селі. Причому, не просто так – підмели, підгребли, покосили. Затишні куточки в центрі, біля установ і організацій створюються за допомогою професійного ландшафтного дизайнера Марини Шерстюк. Вона – викладач Сумського Національного аграрного університету. Майстерно, зі знанням справи розробляє проєкти облаштування тієї чи іншої території. Основний принцип при цьому, щоб гармонійно поєднувалися рукотворна і природна краса краю.

Навесні нинішнього року Іван Іванович знову звернувся за допомогою до Марини Шерстюк. На цей раз вирішили впорядкувати велику територію в центрі села біля сільського медичного закладу. А ще взялися за сільський сквер, що неподалік школи і тракторної бригади. Тут розчистили кущі, видалили старі дерева, вирівняли землю. Залишився гарний гайок із лип. Є задум і його оформити з дизайнерської точки зору.

 

Ось так і перетворюється поступово кожен куточок  Беєвого в ошатний, упорядкований  населений пункт. Місцеве  сільгосптовариство на таку красу коштів не шкодує.

 

На знімку:

  • І цієї весни біля школи розквітли посаджені кілька років тому сакури. «Нелегко їм приживатися в нашій місцевості. Але радує те, що в цьому році вони відросли сантиметрів на десять», – говорить Іван Іванович Сало (на знімку разом із Мариною Шерстюк).
ЛАНДШАФТИ ПО-БЕЇВСЬКИ






Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page