На головну / Головні новини / ЛІКАРНЯНІ ПЛАТИТИМУТЬ І ЗА САМОІЗОЛЯЦІЮ
ЛІКАРНЯНІ ПЛАТИТИМУТЬ І ЗА САМОІЗОЛЯЦІЮ

ЛІКАРНЯНІ ПЛАТИТИМУТЬ І ЗА САМОІЗОЛЯЦІЮ

На період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення COVID-19, розширено перелік страхових випадків, за якими передбачено надання матеріального забезпечення Фондом соціального страхування України. Йдеться про виплату лікарняних.

Як це може бути на практиці? Про це редакція запитала в головного лікаря Липоводолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Віталіни Олійник.

  • Так, сімейні лікарі можуть оформити листок непрацездатності, якщо людина перебуває на самоізоляції під медичним наглядом, – пояснила керівник закладу.

Право на компенсацію втраченого заробітку від Фонду соціального страхування мають усі працюючі на період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом, таке роз’яснення надають у Фонді. Допомога від Фонду за цим страховим випадком складе 50% від середньої заробітної плати застрахованої особи незалежно від тривалості страхового стажу та буде фінансуватися, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші п’ять днів оплачуються за рахунок коштів роботодавця). Виплати здійснюються Фондом на підставі виданого застрахованій особі листка непрацездатності.

За інформацією медиків, у нашому районі немає осіб, що перебувають на самоізоляції.

 

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page