На головну / Головні новини / МАЙЖЕ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ДЕРЖАВНОЇ ДОТАЦІЇ НАРАХОВАНІ ВЛАСНИКАМ ТЕЛЯТ РАЙОНУ
МАЙЖЕ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ДЕРЖАВНОЇ ДОТАЦІЇ НАРАХОВАНІ ВЛАСНИКАМ ТЕЛЯТ РАЙОНУ

МАЙЖЕ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ДЕРЖАВНОЇ ДОТАЦІЇ НАРАХОВАНІ ВЛАСНИКАМ ТЕЛЯТ РАЙОНУ

У 2019 році продовжується державна програма підтримки агропромислового комплексу. Однією із її складових є дотація в сумі 2500 гривень на голову молодняка великої рогатої худоби, яку фізичні особи утримують до 13-місячного віку.

Багато жителів нашого району скористалися такою підтримкою торік, надходять заявки на одержання дотації і в цьому році. Так, за інформацією сектору агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на 1 травня 2019 року 186 осіб у районі подали документи на дотацію за вирощування 288-и телят. Сума, нарахована до виплати за цей молодняк, становить 478100 гривень.

В розрізі населених пунктів є різна кількість господарів, які звернулися за дотацією. Найбільше їх у Панасівці, Московському та Яснопільщині, де фінансову підтримку від держави вирішили одержати 28, 24 і 21 господар. У Калінінській, Беївській, Липоводолинській, Лучанській, Подільківській, Русанівській, Синівській і Яганівській сільрадах дотацію оформили менш, ніж по 10 власників худоби. А в Берестівці жоден господар не побажав одержати кошти за вирощування телят.

Нагадаємо:  дотація в сумі 2500 гривень на голову надається фізичним особам, які утримують до 13-місячного віку ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, що народився у поточному році. Особливістю державної підтримки в цьому році є те, що державна дотація надається й на молодняк, «набутий шляхом його переміщення від інших власників», тобто, коли господар купив телятко в іншого господаря.  Дотація надається за кожен період  утримання телят наростаючим підсумком, враховуючи вік, у розмірі: від 1 до 5 місяців – 300 гривень (для переміщеного молодняка – за перші чотири місяці утримання); від 5 до 9 місяців – 700 гривень; від 9 до 13 місяців – 1500 гривень за голову. Для одержання коштів власнику худоби потрібно подати до селищної чи сільських рад: копію паспортів ВРХ (якщо 10 і більше голів молодняка – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин); копію паспорта особи – власника тварини; копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку; копію ідентифікаційного номера  фізичної особи – власника тварини. Документи приймаються протягом року до 1 травня, до 1 вересня та до 1 грудня.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page