На головну / НОВИНИ / НА СУМЩИНІ ПРОВОДИТИМУТЬ ТЕСТУВАННЯ, ЯКЕ ДОЗВОЛИТЬ ВИЯВИТИ НАЯВНІСТЬ АНТИТІЛ ДО КОРОНАВІРУСУ
НА СУМЩИНІ ПРОВОДИТИМУТЬ ТЕСТУВАННЯ, ЯКЕ ДОЗВОЛИТЬ ВИЯВИТИ НАЯВНІСТЬ АНТИТІЛ ДО КОРОНАВІРУСУ

НА СУМЩИНІ ПРОВОДИТИМУТЬ ТЕСТУВАННЯ, ЯКЕ ДОЗВОЛИТЬ ВИЯВИТИ НАЯВНІСТЬ АНТИТІЛ ДО КОРОНАВІРУСУ

Про це повідомляє  Укрінформ.  В інформації зазначено: « В Одеській та Сумській областях розпочнеться ІФА-тестування, яке дозволить виявити наявність антитіл до коронавірусу. Про це у програмі “Свобода слова” на ICTV повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Ми запускаємо тестування, яке дозволить ретроспективно подивитися наявність антитіл, і подивитися епідеміологічно, чи були пропущені такі випадки (захворювання на COVID-19 – ред.). Перші такі випадки будуть досліджуватися в Одеській та Сумській областях. ІФА-тести до нас уже зайшли. Ми розпочинаємо тестування і будемо бачити реальну картину. Ніхто не збирається приховувати реальну картину захворюваності. Наше завдання – щоб той, хто потребує медичної допомоги, отримав її”, – розповів Ляшко».
***

ІФА-тест визначає чи мала людина контакт з інфекцією, чи перенесла вона хворобу. Його можна зробити і через кілька місяців після захворювання, він має показати наявність антитіл. Ці тести не призначені для діагностики захворювання з першого дня. У Вікіпедії про тести  дослівно сказано: «Імуноферментний аналіз (ІФА, ELISA) або, точніше, ферментний імуносорбентний аналіз (англ. enzymelinked immuno sorbent assay, ELISA) — імунологічний метод для визначення наявності певних антигенів, шляхом реакції антигенантитіло. Широко використовується в науково-дослідній роботі та клінічній лабораторній діагностиці».

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page