На головну / НОВИНИ / НАШ РАЙОН ПРОПОНУЮТЬ ДО СКЛАДУ КОНОТОПСЬКОГО ПОВІТУ
НАШ РАЙОН ПРОПОНУЮТЬ  ДО СКЛАДУ КОНОТОПСЬКОГО ПОВІТУ

НАШ РАЙОН ПРОПОНУЮТЬ ДО СКЛАДУ КОНОТОПСЬКОГО ПОВІТУ

Реформу місцевого самоврядування наш район відчув торік, коли відбулися вибори і було створено дві об’єднані територіальні громади – Липоводолинська і Синівська. Але це лище один із її етапів. Концепція реформи передбачає ще й зміну субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою України. Простіше кажучи – укрупнення районів.

Проєкти нового поділу Сумщини вже обговорювалися не один раз. Було декілька варіантів нових районів чи повітів, чи округів (поки що мова про назву не йде). Як повідомляє сайт https://decentralization.gov.ua,  остання пропозиція щодо нового поділу на райони обговорювалася в лютому на організованому Міністерством  розвитку  громад та територій круглому столі «Реформування субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою України: можливі та оптимальні варіанти». На цьому зібранні говорили про те, що протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей України  відбулися відповідні обговорення із зацікавленими сторонами. На їх основі підготували пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня.

Який же вигляд має проєкт запропонованого адміністративно-територіального устрою Сумщини? В області передбачається створення чотирьох районів: Конотопського, Охтирського,  Сумського і Шосткинського. Наша Липоводолинщина віднесена до Конотопського (деталі дивіться на карті).

Разом із тим, за словами заступника Міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди,  поки рано навіть говорити, де і скільки районів буде. «Напрацьовані матеріали Центру політико-правових реформ тепер обговоримо у ширшому колі, залучивши, в тому числі, народних депутатів України. Думаю, Мінрегіон найближчим часом створить спеціальну робочу групу, яка займеться цим питанням. Фінальне обговорення плануємо за круглим столом у парламенті. Орієнтовно це буде в квітні», – сказав В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, що держава планує завершити реформу у 2020 році, провівши чергові місцеві вибори на новій територіальній основі місцевого самоврядування.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Ветеран ЗСУ Ігор Сабадаш займається фермерством і розвиває екотуризм

Ветеран ЗСУ Ігор Сабадаш займається фермерством і розвиває екотуризм

Знайомство з фермером Ігорем Сабадашем відбулось на його екоранчо в селі Мшана на Львівщині.  42-річний …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page