На головну / НОВИНИ / ПІДПРИЄМЦЯМ КОМПЕНСУЮТЬ ВТРАЧЕНІ ДОХОДИ ЗА ПЕРІОД ВИМУШЕНОГО СКОРОЧЕННЯ ЧИ ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВНАСЛІДОК КАРАНТИНУ
ПІДПРИЄМЦЯМ КОМПЕНСУЮТЬ ВТРАЧЕНІ ДОХОДИ ЗА ПЕРІОД ВИМУШЕНОГО СКОРОЧЕННЯ ЧИ ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВНАСЛІДОК КАРАНТИНУ

ПІДПРИЄМЦЯМ КОМПЕНСУЮТЬ ВТРАЧЕНІ ДОХОДИ ЗА ПЕРІОД ВИМУШЕНОГО СКОРОЧЕННЯ ЧИ ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВНАСЛІДОК КАРАНТИНУ

Держава  допомагає  представникам малого та середнього бізнесу, які в період карантину змушені були скорочувати або зупиняти свою діяльність.  Для цієї мети уряд виділив кошти. На Сумщині, зокрема, підприємства різної форми власності можуть отримати більше 100 млн гривень компенсації по частковому безробіттю.

  Механізм надання коштів передбачає «ПОРЯДОК надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».  З ним можна ознайомитися на сайті державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua у рубриці «Роботодавцям», розділі «Допомога по частковому безробіттю на період карантину».

Допомога по частковому безробіттю на період карантину надається роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва для виплати працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності через  карантин. При цьому треба пам’ятати, що така допомога надається лише застрахованим особам, з якими роботодавцем оформлено та не припинено  трудові відносини (крім осіб, які отримують пенсію). Сума допомоги надається на строк зупинення чи скорочення діяльності та протягом 30 календарних днів після завершення карантину в разі сплати роботодавцем єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом шести місяців, що передують даті зупинення або скорочення діяльності. Фінансова допомога визначається з розрахунку двох третин тарифної ставки, встановленої працівникові, але не більше розміру мінімальної заробітної плати (4723 грн). 

Отже, щоб отримати допомогу, необхідно звертатися до районної філії Сумського обласного центру зайнятості.

 

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page