На головну / Головні новини / ПЛОЩА ОЗИМИХ У РАЙОНІ ЗБІЛЬШИЛАСЯ. ГОСПОДАРІ СПОДІВАЮТЬСЯ, ЩО Й УРОЖАЙ НЕ ПІДВЕДЕ
ПЛОЩА ОЗИМИХ У РАЙОНІ ЗБІЛЬШИЛАСЯ. ГОСПОДАРІ СПОДІВАЮТЬСЯ, ЩО Й УРОЖАЙ НЕ ПІДВЕДЕ

ПЛОЩА ОЗИМИХ У РАЙОНІ ЗБІЛЬШИЛАСЯ. ГОСПОДАРІ СПОДІВАЮТЬСЯ, ЩО Й УРОЖАЙ НЕ ПІДВЕДЕ

В цьому році на полях Липоводолинщини сільгосппідприємства вирощують 8307 гектарів озимих зернових культур, з  них 7937 гектарів – пшениця. Таку інформацію дає Головне управління статистики в області. 

Цікавий і такий факт. Площа озимих у нашому районі порівняно з минулим роком зросла на 55,2 відсотка, а пшениці – на 77,1%. Це пояснюється тим, що  озимина повернулася на поля окремих господарств, що входять до агрохолдингів. У них останніми роками практикується своєрідне чергування культур, коли в межах одного кластера (групи господарств на території одного чи декількох районів) вирощують певні культури, а потім міняють їх місцями, засіваючи плантації в інших кластерах. Озимої пшениці в минулому році в цих господарствах Липоводолинщини не було, а в нинішньому є.

У місцевих сільгосппідприємствах традиційно площі озимини з роками не дуже відрізняються. Наприклад, у ТОВ «Альянс» у нинішньому пшеницю вирощують на 432-х гектарах, а озимий ячмінь – на 69-ти. Головний агроном товариства Андрій Мельник розповів, що стан озимих зараз задовільний.

  • Додали оптимізму щодо озимини весняні дощі, – говорить Андрій Григорович. – Посушлива осінь, несприятлива погода взимку не сприяли хорошому розвитку рослин. Але будемо сподіватися, що врожай не підведе.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page