На головну / Головні новини / РОБОЧІ МІСЦЯ – У СВОЇХ АГРАРІЇВ
РОБОЧІ МІСЦЯ – У СВОЇХ АГРАРІЇВ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

РОБОЧІ МІСЦЯ – У СВОЇХ АГРАРІЇВ

Статистика стверджує, що на Липоводолинщині є 3149 робочих місць. Така офіційна цифра середньооблікової чисельності штатних працівників фігурує у звіті за четвертий квартал 2018 року. Новіших даних на сьогодні знайти не вдалося. Але мова не про це. Різко змінитися такий показник не може, тому його взяли за основу, щоб прослідкувати певну тенденцію, зокрема, в аграрному секторі.

Близько 30 відсотків робочих місць у районі припадає на сільськогосподарське виробництво. У сільгосппідприємствах станом на 1 травня працювало 902 особи.  Але зайнятість дуже відрізняється в розрізі агропідприємств.Найбільше працюючих  в ТОВ «Альянс» – 158. По 130 осіб трудиться в ТОВ «Беєве» і СВК «Агрофірма «Семенівська», 120 – в СВК «Колядинець», близько 100 – в ТОВ «Мрія», близько 70 – у Яганівському підрозділі ФГ «Кривозуб С.І.».  Разом у цих шістьох агроформуваннях (до речі, із місцевими засновниками)  працює близько 700 чоловік на територіях Липоводолинської селищної, Байрацької, Беївської, Кімличанської, Колядинецької,  Панасівської, Семенівської, Яснопільщанської і Яганівської сільрад.

А що ж решта? В інших населених пунктах, а це майже половина району, в сільськогосподарських підприємствах зайняті лише 200 працівників. І якраз у цих селах орендують землю заїжджі орендарі, в основному – крупні агрохолдинги.

Виходить, робочі місця в селах Липоводолинщини тримаються на плечах місцевих аграріїв.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page