На головну / Головні новини / СЕЛИЩНОМУ ГОЛОВІ ПРЕМІЮ ЗМЕНШИЛИ ВТРИЧІ, А У ТЕРЦЕНТРУ ЗАБРАЛИ МІЛЬЙОН НА МЕДИЦИНУ
СЕЛИЩНОМУ ГОЛОВІ ПРЕМІЮ ЗМЕНШИЛИ ВТРИЧІ, А У ТЕРЦЕНТРУ ЗАБРАЛИ МІЛЬЙОН НА МЕДИЦИНУ

СЕЛИЩНОМУ ГОЛОВІ ПРЕМІЮ ЗМЕНШИЛИ ВТРИЧІ, А У ТЕРЦЕНТРУ ЗАБРАЛИ МІЛЬЙОН НА МЕДИЦИНУ

Завершилась сесія Липоводолинської селищної ради. Розгляд сорока питань порядку денного тривав більше чотирьох годин.
Депутати практично без змін затвердили запропоновану програму соціально-економічного розвитку громади на 2020 рік. Майже не виникло питань у наших обранців по структурі і загальній чисельності апарату селищної ради та її виконавчих органів. Хоча в залі час від часу лунали окремі зауваження стосовно досить великої кількості методистів, бухгалтерів, завгоспів у структурних підрозділах відділу культури і туризму, в той час, як зауважували депутати, під загрозою закриття опинилися більшість ФАПів у селах району. За згодою присутніх були виключені із списку на призупинення роботи Столярівські клуб і бібліотека, Побиванський клуб і Галаївецький дозвіллєвий об’єкт.
Перед розглядом проекту рішення «Про надання дозволу на преміювання селищного голови» Сергій Нищета закликав депутатів переглянути рішення про встановлення премії у розмірі 150 відсотків у бік зменшення. Запропонована цифра 50% була підтримана більшістю присутніх у залі обранців.
Що стосується бюджету громади на 2020 рік, то найбільше питань виникло стосовно субвенції з бюджету селищної ради районному кошторису на утримання Липоводолинського територіального центру. Присутній на сесії депутат районної ради Сергій Гресь закликав не голосувати за запропоновану суму 4,2 млн грн, аргументуючи це тим, що значна частина цих грошей іде на утримання апарату установи. Після заслуховування директора центру Валентини Хекало і довгих суперечок зупинились на цифрі 3,2 млн, з поквартальною її розбивкою, щоб пізніше, після детального вивчення структури і потреб центру, мати змогу додати коштів на його утримання. Вивільнений мільйон вирішили віддати на потреби первинної ланки медицини.

 
 
 

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Ветеран ЗСУ Ігор Сабадаш займається фермерством і розвиває екотуризм

Ветеран ЗСУ Ігор Сабадаш займається фермерством і розвиває екотуризм

Знайомство з фермером Ігорем Сабадашем відбулось на його екоранчо в селі Мшана на Львівщині.  42-річний …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page