На головну / Головні новини / СЕРЕД ОСНОВНИХ ПИТАНЬ СЬОГОДНІШНЬОЇ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ – МЕДИЦИНА, СПОРТ, ОСВІТА, ПІДПРИЄМНИЦТВО

СЕРЕД ОСНОВНИХ ПИТАНЬ СЬОГОДНІШНЬОЇ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ – МЕДИЦИНА, СПОРТ, ОСВІТА, ПІДПРИЄМНИЦТВО

28 травня відбулося чергове засідання сесії Липоводолинської селищної ради. Сьогодні депутати, зокрема:

Затвердили комплексну програму «Освіта Липоводолинської ОТГ у 2020-2021 роках». Її фінансове забезпечення складає 5 млн 173 тис. гривень і включає комплекс заходів щодо покращення матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти, забезпечення збалансованого харчування, модернізації та переоснащення харчоблоків, підтримка талановитої, творчо обдарованої учнівської молоді тощо. Про проблему можливого закриття Русанівського НВК (про це сайт повідомляв позавчора) під час сесії депутати не говорили. Можливо, достатньо обговорення цього питання на засіданні соціальної  комісії?

Затвердили Програму розвитку малого та середнього підприємництва в Липоводолинській об’єднаній  територіальній громаді на 2020 рік. Як говориться в документі, “основна мета цієї програми – створення сприятливого підприємницького середовища в об’єднаній територіальній громаді, зменшення чисельності безробітних, наповнення місцевих бюджетів, насичення ринку якісними товарами і послугами”. Всього на Програму передбачається виділити 50 тис. гривень. 

Прийняли Програму розвитку фізичної культури і спорту в Липоводолинській ОТГ на 2020 рік. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, складає 983,3 тис.грн. Вона буде спрямована на «активізацію фізичної культури на популяризацію олімпійських та не олімпійських видів спорту серед громадськості Липоводолинщини, як важливого фактора здорового способу життя, профілактики захворювань, створення умов для всебічного гармонійного розвитку людини». З цікавого: начальник відділу освіти, молоді та спорту Юлія Шапран запевнила, що після ремонту ДЮСШ сучасний тренажерний зал відкриють для всіх бажаючих.

Виділили 150 тисяч гривень (із коштів вільного залишку) на придбання лабораторного приладу для ІФА-тестування. Обладнання планується придбати для центральної районної лікарні «вскладчину» (після прийняття відповідних рішень районною радою та Синівською ОТГ) для того, щоб на місці виконувати ПЛР- тести на наявність коронавірусної інфекції серед лікарів, поліцейських, призовників та інших категорій населення.

*  *  *

Всього на порядок денний виносилося кілька десятків питань. Частина дорогоцінного часу депутатів була витрачена і на обговорення роботи ТОВ «Газета «Наш край». Зокрема, з уст голови селищної ради лунали закиди щодо “двох листків” газети (зменшеного об’єму сторінок на період карантину), надання слова на сторінках газети депутату В.Штаньку і “негативного” висвітлення діяльності керівника громади. Ми, як колектив редакції, не погоджуємося із цими твердженнями. Докладніше про хід засідання сесії читайте в «Нашому краї» 5 червня.

 

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page