На головну / ГРОМАДА / Селищний голова сподівається, що місцевий бізнес теж долучиться до боротьби з коронавірусом
Селищний голова сподівається, що місцевий бізнес теж долучиться до боротьби з коронавірусом

Селищний голова сподівається, що місцевий бізнес теж долучиться до боротьби з коронавірусом

Хоч на сьогодні медичні заклади  району готові на перших порах протидіяти поширенню коронавірусної інфекції, та як будуть розвиватися події надалі нікому невідомо. Про це говорили на засіданні виконкому Липоводолинської селищної ради 18 березня. Передбачається такий алгоритм дій на випадок підозри на корона вірус у жителя району: перша інформація від хворого має надходити до сімейного лікаря. Далі лікар повідомляє про це екстрену медичну допомогу, спеціальна бригада якої доставляє хворого в обласну інфекційну лікарню. Особи, які контактували  із хворим, розміщуються на карантин у приміщенні колишнього інфекційного відділення центральної районної лікарні.  Якщо хворих буде багато, потрібен буде інший підхід. Можливо, навіть, лікування в місцевих умовах. Не виключено,  що для цього потрібні будуть додаткові кошти для закупівлі засобів захисту, дезінфекції, ліків, обладнання.

Селищний голова Сергій Нищета повідомив, що для цього можливе використання коштів резервного фонду районної ради та вільного залишку селищного бюджету.  Він висловив сподівання, що фінансово підтримають районні лікарняні заклади також Синівська ОТГ, Саївська та Колядинецька сільради, адже турбота про жителів району – це спільна справа всіх. Крім того Сергій Нищета вважає, що місцевий бізнес також має допомагати в боротьбі з коронавірусом,як це уже відбувається в деяких містах України.

На засіданні виконкому повідомлялося також, що у зв’язку із карантинними заходами бюджетні кошти можна використовувати лише на захищені статті видатків та заходи  із запобігання поширенню коронавірусу.

            Окремим пунктом рішення рекомендовано особам похилого віку без потреби  не виходити на вулицю та залишатися вдома, оскільки саме ця категорія осіб є найбільш вразливою.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page