На головну / ГРОМАДА / ЩО ПЕРЕМОЖЕ: ПІДІЙМАЧ ЧИ СМІТТЄВОЗ?
ЩО ПЕРЕМОЖЕ: ПІДІЙМАЧ ЧИ СМІТТЄВОЗ?

ЩО ПЕРЕМОЖЕ: ПІДІЙМАЧ ЧИ СМІТТЄВОЗ?

Липоводолинська селищна рада планує взяти участь у конкурсі проектів інфраструктурного розвитку, що фінансуються Кабінетом Міністрів України. Ця інформація була озвучена на засіданні виконкому селищної ради 18 березня. Мова йде про те, що Липоводолинська ОТГ, якщо підготує необхідну документацію, може отримати цільову субвенцію з державного бюджету на суму близько 4,3 млн грн. 

Члени виконкому обговорювали можливість залучення цих коштів та напрямки їх використання. Селищний голова Сергій Нищета запропонував  спрямувати 3,6 млн грн на капітальний ремонт приміщення колишнього управління сільського господарства, де планується розмістити Центр надання адміністративних послуг об’єднаної громади.  Проектно-кошторисна документація, що є необхідною умовою участі в конкурсі,  на цей об’єкт виготовлена. До речі, Липоводолинська ОТГ у минулому році виграла грант  міжнародного проекту «U-LEAD з Європою», відповідно до якого ЦНАП буде забезпечений обладнанням, меблями, комп’ютерною технікою і програмами, а майбутній персонал пройде навчання. Заперечень проти такої пропозиції члени виконкому не висловлювали, погоджуючись із тим, що кошти повинні використовуватися з користю для всієї громади, і втратити допомогу так-званих «донорів» буде прикро.

Щодо решти згаданої суми було висловлено декілька пропозицій. Йшлося, зокрема, й про співфінансування з місцевого бюджету, якщо коштів буде недостатньо. Селищний голова сказав про необхідність придбання в громаду автопідіймача (вишки), бо в кожному населеному пункті постійно виникає необхідність обрізування гілок і видалення аварійних дерев, заміни лампочок вуличного освітлення, проведення інших робіт. Члени виконкому говорили про придбання сміттєвоза для використання у Липовій Долині та в селах громади.  В.о. старости с. Беєве Олександр Плутенко сказав, що в їхньому старостинському окрузі виготовлена  документація на ремонт покрівлі даху Будинку культури, тому він просив визначити можливість фінансування цього проекту. Була також висловлена думка, що замість автовишки можна дешевше придбати кран-маніпулятор для трактора.

Враховуючи, що озвучено цілий ряд пропозицій, члени виконкому вирішили детальніше вивчити це питання і остаточне рішення прийняти на плановому засіданні виконкому селищної ради, що відбудеться 25 березня.

Разом із тим, великим питанням є реальне надання такої субвенції в умовах фінансування боротьби з коронавірусом. Будемо сподіватися, що обіцянки уряду будуть втілені в життя.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

У дитячій бібліотеці-філії створюють безбар`єрне середовище

Сьогодні перед українськими бібліотеками стоїть завдання створення безбар’єрного середовища, щоб заклади були доступними для всіх …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page