На головну / Головні новини / Синівська громада залишається з липоводолинською медициною, але не хоче працювати з районним територіальним центром
Синівська громада залишається з липоводолинською медициною, але не хоче працювати з районним територіальним центром

Синівська громада залишається з липоводолинською медициною, але не хоче працювати з районним територіальним центром

Таке рішення прийняли депутати Синівської ОТГ на сесії 23 грудня, коли розглядали бюджет громади на 2020 рік. У ньому передбачені кошти для часткового фінансування центральної районної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги, в підпорядкуванні якого перебувають сільські медичні заклади на території Синівської ОТГ.

Ще від однієї районної структури синівські депутати відмовилися. Йдеться про Липоводолинський територіальний центр соціального обслуговування. Його керівництво пропонувало громадам виділити субвенцію для фінансування територіального центру, який за таких умов, як і раніше,  продовжував би обслуговувати одиноких непрацездатних громадян. Однак у Синівці вирішили по-своєму: відмовилися передавати субвенцію, а передбачили в бюджеті-2020 фінансування працівників з обслуговування людей згаданої категорії. З цією метою заберуть на роботу звільнених із територіального центру сестер милосердя, але перед цим на засіданні постійних депутатських комісій розглянуть списки одиноких осіб, які потребують обслуговування. В подальшому працівники з соціального обслуговування будуть у штаті одного з відділів апарату ОТГ, де будуть і робітники з благоустрою та інший технічний персонал, а керуватиме відділом один завідувач. Таким чином, вважають депутати, адмінуправлінські витрати будуть зведені до мінімуму, а немічні люди, які цього потребують, будуть обслуговуватися.

Детальніше про сесію Синівської ОТГ читайте в одному з наступних номерів «Нашого краю».

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page