На головну / Головні новини / У ЛИПОВОДОЛИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ДИТСАДКИ НЕ ЗАПРАЦЮЮТЬ, ПРИНАЙМНІ З ЧЕРВНЯ

У ЛИПОВОДОЛИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ДИТСАДКИ НЕ ЗАПРАЦЮЮТЬ, ПРИНАЙМНІ З ЧЕРВНЯ

Конкретна дата їх відкриття невідома. Про це ми дізналися у начальника відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Юлії Шапран.

Як відомо, Кабмін дозволив із 25 травня відкрити дитячі садки, але рішення про це в області має прийняти комісія з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій. Приймається воно на підставі відповідного акту про готовність до роботи, який складається на місцях після виконання всіх вимог Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину. 

Виходить, місцева влада не відкриває садочки, а забезпечує належні умови для їх функціонування згідно з вимогами в період адаптивного карантину. Тож питання щодо роботи дитсадків обговорено на нещодавньому засіданні «соціальної» комісії селищної ради, що відбулося за участі в. о. старост.

На зібранні розглянули типові рекомендації, розроблені Міністерством охорони здоров’я, та дійшли згоди, що вимоги дуже складно, а то й неможливо виконати. Як говорить Юлія Шапран: «Ми підрахували, що тільки для двох липоводолинських дитсадків, які були наміри відкрити, на один місяць потрібно 200 тис. грн. Це кошти на забезпечення дезінфекційними засобами, масками, паперовими рушниками, антисептиками тощо».

Серед причин, чому дитсадки не відкриються в червні, називала керівник і необхідність проведення тендерних закупівель дезінфекційних засобів та іншого через систему Прозоро. Та пояснювала, що навіть, якби потрібні кошти й були виділені, припустимо, з вільного залишку, тендер триває протягом місяця. Крім того, якщо говорити про липоводолинські дитсадки, у групах налічується 20-25 вихованців, тоді як норма дітей, які мають відвідувати групу, становить 15-20 дошкільнят.

Тому поки ситуація залишається невтішною – у садочки в перший місяць літа діти не підуть.

Що думають із цього приводу батьки? Про це розповість чергове опитування «Нашого краю», яке буде опубліковане в газеті 5 червня.

У ЛИПОВОДОЛИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ДИТСАДКИ НЕ ЗАПРАЦЮЮТЬ, ПРИНАЙМНІ З ЧЕРВНЯ

 

 

Про нас

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page