На головну / Головні новини / У СИНІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ З’ЯВИЛАСЬ НОВА КОНДИТЕРСЬКА ЛАБОРАТОРІЯ
У СИНІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ З’ЯВИЛАСЬ НОВА КОНДИТЕРСЬКА ЛАБОРАТОРІЯ

У СИНІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ З’ЯВИЛАСЬ НОВА КОНДИТЕРСЬКА ЛАБОРАТОРІЯ

Віднедавна учні Синівського професійно-аграрного ліцею, які здобувають професію «кухар-кондитер», мають можливість отримувати і удосконалювати кулінарні навички у новій сучасній лабораторії «Кондитер».

Як розповіла редакції викладач спецтехнологій за професією «кухар-кондитер» Наталія Шастун, у сучасній кондитерській, яка коштує близько 400 тис. грн, відтепер проводиться виробниче навчання, відбуваються лабораторно-практичні заняття, гуртки «Юний кондитер» і «Смачна подорож».

Велике світле приміщення лабораторії буквально «нашпиговане» новим обладнанням. Це, перш за все, сучасний кухонний комбайн, який виконує найрізноманітніші функції. Під стіною стоять потужні індукційні плити. У центрі кімнати, як і належить сучасній кухні, розташовуються робочі поверхні з мийками. Також у лабораторії є новітній кондитерський інвентар, за допомогою якого тепер з легкістю можна готувати вишукані торти, тістечка й інші десерти. Цим якраз і займалися третьокурсники Аліна Швець із Берестівки, Аліна Гребінник із Панасівки та Саша Шишка із с. Кашпури Роменського району.

– Така сучасна лабораторія також дає змогу привчати наших учнів до норм санітарії і гігієни, що обов’язково стане в нагоді під час роботи в їдальнях, кафе чи ресторанах, – відзначила Наталія Шастун. – У майбутньому плануємо доукомплектувати обладнання духовими шафами, іншим інвентарем.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page