На головну / Головні новини / ВЕТЕРАНИ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ ОБГОВОРИЛИ ПЛАНИ НА НАЙБЛИЖЧЕ МАЙБУТНЄ
ВЕТЕРАНИ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ ОБГОВОРИЛИ ПЛАНИ НА НАЙБЛИЖЧЕ МАЙБУТНЄ

ВЕТЕРАНИ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ ОБГОВОРИЛИ ПЛАНИ НА НАЙБЛИЖЧЕ МАЙБУТНЄ

Ветеранська організація Липоводолинського відділення Національної поліції на сьогодні нараховує 53 чоловіки. 25 із них є членами Асоціації ради ветеранів, яка доволі активно відстоює інтереси пенсіонерів на усіх рівнях. Очолює місцеву раду ветеранів полковник міліції запасу Віктор Сай. Час від часу колишні міліціонери збираються для обговорення і вирішення спільних проблем. Одне з таких засідань відбулося 10 липня у актовій залі селищної ради.

На зібрання прибув голова обласної ветеранської організації Петро Дяченко. Він поінформував присутніх про те, на якому етапі знаходиться боротьба Асоціації стосовно перерахунку пенсій для колишніх працівників органів внутрішніх справ.

Як відомо, після неодноразових звернень до уряду, поїздок членів Асоціації до Києва, пікетування Кабінету Міністрів України була прийнята постанова Кабміну, яка зобов’язувала провести перерахунок пенсій для цієї категорії громадян. Проте через зміну назви «міліція» на «поліція» у відповідному Законі не було записано про спадкоємність цих понять, що спричиняло певні труднощі й непорозуміння. Лише у 2018 році питання було узгоджено і, як наслідок, проведено відповідне підвищення пенсій,  але й те, як вважає очільник обласної ветеранської організації, не зовсім справедливо. У кого була мінімальна пенсія – отримали в середньому підвищення на 1000-1500 гривень. Але у деяких осіб воно склало всього кілька десятків гривень. Люди вимушені йти в суди і лише таким чином добиватися справедливості.

«Робота по встановленню справедливого розміру пенсій для людей, які сповна віддавали себе служінню людям і державі, продовжується, – наголосив Петро Дяченко. – Чим ми будемо організованішими, тим ефективніше зможемо відстоювати свої права та інтереси».

Очільник обласної ради ветеранів відповів на питання присутніх стосовно пільгового забезпечення санаторно-курортним лікуванням, розміру майбутніх пенсій, зарахування до поліцейського стажу часу перебування в АТО та ряд інших.

Про нас Юлія Міщенко

Журналістка газети "Наш край" і сайту "Липова Долина.NEWS"

Перевірте також

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

На стіні Колядинецького ліцею з`явилась меморіальна дошка на честь полеглого на війні земляка

В Колядинецькому ліцеї  урочисто відкрито меморіальну дошку Володимиру Олексійовичу ПЕДИЧУ – колишньому учневі закладу, Герою, …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page