На головну / Головні новини / Covid-19 НЕ ВІДСТУПАЄ. ПІДТВЕРДЖЕНО 21 НОВИЙ ВИПАДОК ЗАХВОРЮВАННЯ
Covid-19 НЕ ВІДСТУПАЄ. ПІДТВЕРДЖЕНО 21 НОВИЙ ВИПАДОК ЗАХВОРЮВАННЯ

Covid-19 НЕ ВІДСТУПАЄ. ПІДТВЕРДЖЕНО 21 НОВИЙ ВИПАДОК ЗАХВОРЮВАННЯ

Спочатку пандемії по Синівській і Липоводолинській територіальних громадах було зареєстровано 662 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Людей з активною формою – 59. Зі слів головної лікарки Липоводолинського ЦПМСД Віталіни ОЛІЙНИК, за час пандемії від ускладнень, викликаних Covid-19, померло 7 хворих, та ще двоє нещодавно – у квітні.

За останні два тижні зареєстровано 60 випадків захворювання на коронавірус. За 12, 13 та 14 квітня взято на аналіз та здано 51 мазок ПЛР-тестів. Як показали результати, Covid-19 підтверджено ще у 21 хворого.

Сьогодні ситуація з коронавірусною інфекцією дуже складна й загострена.

Медичну допомогу надають усі наші медичні заклади, – говорить лікарка. – Працює черговий кабінет, куди направляються хворі із підозрою на коронавірус. На сьогодні з початку року ЦПМСД отримав майже 4 тисячі експрес тестів для діагностики захворювання, майже 2 тисячі використали.

У  квітні розпочали вакцинацію населення. Перші 100 доз вакцини Ковішилд (CoviShield) отримали медпрацівники, особи групи ризику: люди 65-річного віку й старші. Частково охоплені вакцинацією вчителі.  Ще 50 осіб було щеплено мобільною бригадою Роменської районної лікарні. Нині використана вся вакцина, та очікуємо нове її постачання.

Хочу сказати, що зараз всі медики забезпечені засобами індивідуального захисту, що дуже важливо, дезінфекційними засобами, матеріалами для забору експрес-тестів, ПЛР-тестів.

На сьогодні наша область у червоній зоні, й кількість хворих не зменшується, дуже велике навантаження на стаціонари. Роменська лікарня заповнена практично повністю. Якщо раніше екстрена везла хворого відразу в Ромни, то зараз практично за кожного доводиться домовлятися.  

Лікарка наголошує, що спаду захворюваності можна досягнути лише тоді, коли мешканці дотримуватимуться маскового режиму та дистанції  в місцях масового перебування. Також важливо, щоб люди з груп ризику, тобто старші 65-річного віку, залишалися вдома й проводили більше часу на свіжому повітрі.  

Про нас

Перевірте також

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Столярівці продовжують допомогати Збройним Силам України

Черговий збір коштів на волонтерські потреби провели мешканці села Столярове. «Завдяки усім небайдужим, хто долучився …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page