На головну / ЖИТТЯ / КЛУБ РИБАЛОК «ПОДОЛЯНИ»: РАЗОМ ЛЕГШЕ ДО МЕТИ
КЛУБ РИБАЛОК «ПОДОЛЯНИ»: РАЗОМ ЛЕГШЕ ДО МЕТИ

КЛУБ РИБАЛОК «ПОДОЛЯНИ»: РАЗОМ ЛЕГШЕ ДО МЕТИ

Майже два роки тому за ініціативи Віталія Палаженка зареєстровано громадську організацію «Клуб рибалок «Подоляни». Пів сотні активних любителів посидіти на березі річки чи ставка з вудкою об’єдналися для того, щоб, як записано в статуті клубу, «сприяти захисту, розвитку та відновленню любительського та спортивного рибальства, зарибленню водойм та їх благоустрою, запобігати браконьєрському вилову риби».

Час показав, що створення клубу – не проста формальність. Подільківські рибалки справді докладають зусиль, щоб кожному бажаючому в  селі було що і де ловити. Добре, що ставки в селі – громадські, ніхто не взяв їх в оренду, тож можна гуртом господарювати на водоймах.

– Як це – господарювати? – запитуємо у Віталія Палаженка.

– А це так, щоб виявляти цікавість не тільки до  готового, піднесеного «на блюдечку» рибальства, а й турбуватися про подальше існування водоймищ. Тут роботи, хоч відбавляй. Це показали «суботники», проведені останнім часом на двох ставках у селі Потопиха.

Віталій Палаженко розповів, що члени клубу взялися на одному із ставків за ремонт дамби, яка вже ледь трималася, бо ніхто й ніколи за скільки років існування не лагодив її. Зате добре «попрацювали» тут бобри, а ще прогнила труба. Гребля звузилася до двох метрів,  під час паводку ставок втрачав велику кількість води, мілів.

Дружна робота небайдужих природолюбів позаминулої неділі, підсилена спонсорською допомогою голови фермерського господарства «Поділля –Інвест» Івана Марченка, дала свої результати. Дамбу розширено до 3,5 метра, а місцями її ширина становить 5 метрів. Встановили також нову трубу.  Споруду зміцнили зі сторони водного дзеркала і тепер, на думку рибалок, у бобрів не буде жодного шансу виконувати свою руйнівну справу.

Попрацювали того дня на славу. Звісно, без потужної техніки всього б не зробили, тому і керівник організації, і всі рибалки-любителі вдячні Івану Марченку і трактористу Миколі Цебру за вагому допомогу.

– Наступний наш крок –  благоустрій території біля водоймища: обкошування прибережної зони, “прибирання” слідів бобрів (треба розпиляти дерева, які вони поваляли), – говорить Віталій Палаженко. – Адже разом все таки легше здійснювати мету нашої організації…

Розповів Віталій Палаженко й про те, що їх клуб тісно співпрацює з різних питань із Сумським рибоохоронним патрулем, а особливо – в плані боротьби з браконьєрством. Був випадок, що й серед ночі приїжджали на допомогу інспектори, аби відвадити заїжджих браконьєрів.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Чи допоможе імпорт електроенергії зняти проблему постійних відключень світла в Україні?

Чи допоможе імпорт електроенергії зняти проблему постійних відключень світла в Україні?

Після багаторазових ракетних і дронових атак оскаженілих рашистів на національну енергосистему, що призвели до дефіциту …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page