На головну / НОВИНИ / КОРІВ СТАЛО МЕНШЕ, А МОЛОКА – БІЛЬШЕ
КОРІВ СТАЛО МЕНШЕ, А МОЛОКА – БІЛЬШЕ

КОРІВ СТАЛО МЕНШЕ, А МОЛОКА – БІЛЬШЕ

Статистична звітність, оприлюднена на офіційному сайті  Головного управління статистики в Сумській області, свідчить про те, що тваринництво на Липоводолинщині продовжує потихеньку втрачати популярність.

Так, станом на 1 травня 2020 року в сільськогосподарських підприємствах району нараховувалося 3246 голів великої рогатої худоби. Порівняно з відповідним періодом минулого року це  становить 88,4 відсотка. Зниження більш  як на 11 відсотків – ніби й невеликий показник, але якщо сказати, що на фермах стало на 376 голів ВРХ менше, то цифра вражаюча.  До речі, органи статистики беруть звітність по тваринництву лише з господарств, у яких утримується більше 100 корів та більше 200 свиней. У нашому районі до таких відносяться лише ТОВ «Беєве», СВК «Агрофірма «Семенівська» та  СВК «Колядинець», які утримують ВРХ. Є ферма і в Яганівці, але тут – виробничий підрозділ  фермерського господарства «Кривозуб», зареєстрованого в Роменському районі.

З усієї сили стараються названі господарства зберегти тваринництво, адже це – робочі місця для жителів сіл. Однак їм це вдається все важче і важче, бо ціна на продукцію і затрати на її виробництво не дозволяють працювати ефективно. Це стосується як м’ясного скотарства, так і молочної галузі. Статистика підтверджує дещо нижчий відсоток зменшення поголів’я корів у районі, ніж ВРХ в цілому. Зараз  у сільгосппідприємствах утримується 1130 корів, що становить 92,6% кількості, яку мали у відповідному періоді минулого року.  За перший квартал вироблено 1646 тонн молока і це на 12,5 відсотка більше, ніж було за такий період минулого року. Виходить, продуктивність корів зросла, адже від меншої кількості худоби отримали більше продукції.

Статистичний звіт свідчить також про те, що в сільгосппідприємствах  району станом на 1 травня нинішнього року утримувалося 1813 голів свиней, що на 15,1 відсотка більше, ніж на цю дату торік.

Про нас Антоніна Копайгора

Перевірте також

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Молодший сержант Анатолій Даценко: «Пішов воювати, щоб ворог не дійшов до дому моїх батьків, до рідного Столярового…»

Напередодні Дня добровольця мешканець села Столярове, військовослужбовець 2-го механізованого батальйону 3-ї Окремої штурмової бригади Анатолій …

Залишити відповідь

You cannot copy content of this page